Hollandse Nieuwe van de Maand: Tessa Rose Jackson Hollandse Nieuwe van de Maand: Tessa Rose Jackson

Popfolk-jongedame met liedjes om Ooooh tegen te zeggen

, Timo Pisart

Hollandse Nieuwe van de Maand: Tessa Rose Jackson

Popfolk-jongedame met liedjes om Ooooh tegen te zeggen

Timo Pisart ,

Iedere maand kiest 3voor12 de Hollandse Nieuwe van de maand. Welke artiest van eigen bodem maakt indruk, van welk album wordt het meest verwacht? Suckers voor popfolk, weest gewaarschuwd! Ontmoet Tessa Rose Jackson, Hollandse Nieuwe van de Maand februari. Geen Nederlandse schrijft zulke aanstekelijke lichtvoetige deuntjes als deze jongedame, vol meezingbare refreintjes. Haar muziek stond al onder internationale Ikea- en Audi-reclames, nu timmert ze als autonoom artiest aan de weg: haar nieuwe single staat vanaf vandaag op de 3voor12 Radio-playlist.

Tessa Rose Jackson, onthoud die naam. Met 't eerste nummer dat ze uitbracht - Change Time - kon ze zich al meten aan popi-folkies als Of Monsters and Men, The Lumineers en Lisa Hannigan. Een lichtvoetig, hyperactief liedje met meezingbare refreintjes en Ooh-ooh-ooh-stukjes. Nu is er single nummer twee: All The King's Horses, met een wat melancholischer touch en uiterst geschikt voor de radio.

En wat ze te maken heeft met Amy Winehouse, Kate Nash, Adele en The Kooks? Nou, ook Tessa Rose Jackson studeerde aan de prestigieuze Londense BRIT School waar ontelbare hoeveelheden muzikaal talent vandaan kwam rollen. Daarover vertelde ze eerder aan 3voor12: "Het was heel moeilijk om binnen te komen, per tweehonderd aanmeldingen is er maar één plek, maar het was een van de beste beslissingen die ik ooit heb gemaakt. Daarvoor wilde ik jazz doen, maar daar ben ik voor het eerst geïnteresseerd geraakt in liedjes schrijven. De productieles was ook een echte eye-opener."

Eerder verscheen de muziek van Tessa Rose Jackson onder reclames van Ikea en Audi, in november opende ze de Hollandse Nieuwe sampler, en haar debuutalbum staat momenteel gepland voor april.

Tessa Rose Jackson is niet alleen verkozen tot Hollandse Nieuwe van de Maand, maar staat ook in de lijst met namen voor onze 12van3voor12 van 2013. 3voor12 heeft haar show op Noorderslag 2013 opgenomen, kijk 'm hieronder terug.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12