Hollandse Nieuwe 40 maand lang op de Luisterpaal Hollandse Nieuwe 40 maand lang op de Luisterpaal

Sampler met 17 verse maatjes afgetrapt door Hollandse Nieuwe van de Maand The Silhouettes

, Tekst en samenstelling: Ingmar Griffioen

Hollandse Nieuwe 40 maand lang op de Luisterpaal

Sampler met 17 verse maatjes afgetrapt door Hollandse Nieuwe van de Maand The Silhouettes

Tekst en samenstelling: Ingmar Griffioen ,

Met zeventien tracks is dit de kortste Hollandse Nieuwe sampler sinds tijden, maar in die bondigheid schuilt ook de kracht. Met veel elektronica inclusief een sci-fi trap-banger, sterke hiphop-tracks, sixties pop, psych en classic rock en verdacht veel goede pop- en rockliedjes. Plus de nieuwe lo-fi rock 'n roll-band van Case Mayfield en de 40e Hollandse Nieuwe sampler wordt afgetrapt door de verse single van Hollandse Nieuwe van de Maand The Silhouettes. Je vindt alle info en links in dit artikel!

Wederom veel goede pop- en rockliedjes, elektronica en retro (rock)

De tendens die we vorige maand al signaleerde zet voor april flink door: tussen alle Hollandse Nieuwe inzendingen en tips van onze scouts zitten veel verdraaid goed in elkaar stekende liedjes. Dat begint al bij onze Hollandse Nieuwe van de Maand The Silhouettes, maar luister eens goed naar het goud dat Adam Quann en zijn Relevants in handen hebben met deze catchy single. Hyperactief stapt uit de schaduw met een minstens zo sterk nummer, dat qua raps, R&B-feel en beats alles heeft wat hiphop anno 2013 zo goed maakt. San Holo serveert een enorme trap-infected banger (check die EP), A'dam Popprijs-winnaar The Vagary presenteert de fijne nieuwe single, de nieuwste Groningse Subroutine Records-troef Avery Plains scoort hier met een B-side (A-kant The Gloomy Ones is net uit) en we hebben vers uit de studio de heetste, meest lo-fi demo van Case Mayfield's nieuwe band Girl Beard. Earth MK. II is de band van Hugo van de Poel (en drie dames), die we kennen van Jacco Gardners vorige band The Skywalkers. Gardner tekent ook voor de productie en de debuutplaat die deze zomer bij Excelsior gaat verschijnen.

De Nijmeegse psychrock-revelatie Suit And Tie Johns mag hier niet ontbreken, ga die gasten trouwens live zien! Kortsluiting herbegt de talentvolle rappers Risskant, Skenkie en Kaascouse op een harde beat van Djaz. Utrechter Tududuh heeft de plaat Storm Murale met Pim van de Werken opgenomen met ook deze Franstalige featuring van Reazun (Kyteman). Het Nederlands-Pools-Duitse Nausica vond elkaar in Arnhem en in de dubstep-producties van Affe. Atiq & Enk is een Rotterdams duo dat met enig succes Mindtrick Records runt en daarop (i.s.m. Tympanik Audio in Chicago) op 23 april het album Fear Of The Unknown uitbrengt. GOLD is de nieuwe NL classic rock-troef op het Duitse Ván Records De band van gitarist Thomas Sciarone (ex-The Devil’s Blood) en zangeres Milena Eva speelt 20 april op de Roadburn Introduces in Cul de Sac. Gifter komt uit spacerock-ctiy Oss en haalt de mosterd verder bij post-rock. Jack van de Zalm introduceert het platform voor muziek, kleding, kunst en boeken Just Friends waar je eerst zijn album met The Apocope kan beluisteren. Weval is een Amsterdams duo dat net een fijne elektronica-EP heeft losgelaten op Applescal's Atomnation.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12