Hollandse Nieuwe 38 maand lang op de Luisterpaal Hollandse Nieuwe 38 maand lang op de Luisterpaal

Sampler met 21 verse maatjes

, Tekst en samenstelling: Ingmar Griffioen

Hollandse Nieuwe 38 maand lang op de Luisterpaal

Sampler met 21 verse maatjes

Tekst en samenstelling: Ingmar Griffioen ,

Je hoorde de sirene van het luchtalarm net al en daar is die dan: een verse Hollandse Nieuwe sampler! Vaste prik elke eerste maandag van de maand, zoals we ook iedere keer weer de beste demo’s, EP- of albumtracks voor je verzamelen op de Hollandse Nieuwe. 21 tracks sterk ditmaal van Utrechtse en Eindhovense singer-songwriter en Amsterdamse folk tot Groningse hiphop en doom/sludge. Verspreid het woord, want dat verdienen ze alle 21!

De laatste tijd worden de redactieburelen overstelpt met allerhande folk en al dan niet getormenteerde singer-songwriters van bovengemiddeld niveau. Naast Orlando, rond zangeres Tessa Douwstra van Wooden Saints en Chef'Special, wisten ook Emil Landman, La Corneille (nieuwe naam Guy Corneille), Snoeck en Cries and Whispers te roeren. Het Amsterdamse No Ninja Am I verrijkt de folk daarentegen op spannende wijze met elektronica, terwijl Chris Kok uitpakt met licht-theatrale pop en vondsten die weer eens aangeven hoe getalenteerd de bezetting van Grote Prijs-winnaar Über-Ich wel niet is.

De maand na Eurosonic Noorderslag is het Groningse deel wat afgenomen, maar Mulu levert wel een van de meest aanstekelijke hiphoptracks van de laatste tijd. PluSse PP ft. RQS & Rasskulz laat horen dat het nieuwe Bijlmer hiphopplatform B9 Entertainment naast Dret, Krulle en D.Lipps nog verser talent herbergt en het Utrechtse The Brave bewijst hoe opwindend punk rock 'n roll kan zijn. Waar My Blue Van het vuurtje aansteekt, stookt Ortega verder met een vlammenzee van doom en sludge. Dan hebben we nog twee Haagse sterkhouders voor je: oud-Grote Prijs-winnaar Woot en party-outfit Rät N FrikK. Meer elektronica komt met de Amsterdamse crew Mason (komt als gadget-experiment op 18-02 uit op The Drum Kids EP) en subtieler van het Eindhovense Zes en Rotterdammer Louis Guilliaume. Luister HN38 nu een maand lang op de Luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12