#BKS13: Bloc Party toont zich een waardige headliner #BKS13: Bloc Party toont zich een waardige headliner

Lekker moshen op combi van nieuw werk en hits

, Tekst: Clemens Lambermont, Foto's: Imme Rindt

#BKS13: Bloc Party toont zich een waardige headliner

Lekker moshen op combi van nieuw werk en hits

Tekst: Clemens Lambermont, Foto's: Imme Rindt ,

Over nog maar krap een maand houdt Bloc Party het (voor de tweede keer) voor gezien. Met de aankomende release van hun nieuwe EP vinden ze het wel weer mooi geweest en kondigen ze meteen een breuk aan. Maar voordat het zover is gaan ze zoveel mogelijk festivals langs en daarbij wordt de main stage van Best Kept Secret niet overgeslagen.

CONCERT:
Bloc Party, Best Kept Secret, Stage 1, vrijdag 21 juni 2013
 
MUZIEK:
Hyperactieve, aanstekelijke indie. Razendsnelle riffjes, opzwepende drums en de eigenaardige stem van de Nigeriaanse frontman Kele Okereke. Het is de succesformule die ze al sinds debuutalbum Silent Alarm uit 2005 gebruiken. In de tussentijd is er vrij weinig veranderd. Er zit hoogstens wat meer electro verweven in de nieuwere nummers, maar dat is slechts een aanvulling op de vertrouwde sound.
 
PLUS:
De show is vooral een combinatie van het laatste album Four en oude hits. Waar het nieuwe werk vooral wordt gebruikt als opbouw, worden er op de juiste momenten bekende nummers ingezet. Hunting For Witches, Banquet, dit is het materiaal waar al snel de eerste moshpits mee ontstaan. Daarnaast laat Okereke zien dat hij een entertainer pur sang is. Vooral op de momenten waar hij het gitaarspel over laat aan de lead guitarist en zelf als een soort fitnesstrainer over het podium gaat hopsen werken aanstekelijk. De catchy gitaarriffs en harde drums doen de rest.
 
MIN:
Maar hoewel de band over het algemeen behoorlijk strak speelt, is de show niet helemaal perfect. Vooral de eerste helft waait het geluid wat weg en klinkt het allemaal iets te zacht. Ook lijkt Okereke ondanks zijn enthousiasme niet helemaal in vorm. We Found Love gebruiken als opener lijkt misschien een goed idee, maar dan moet je het wel goed inzetten. Dit is niet de enige keer dat de frontman net iets te hoog of te laag inzet. Bij Banquet slaat hij nog al eens de verkeerde akkoorden aan.
 
CONCLUSIE:
Halverwege gaat het volume gelukkig wat omhoog en uiteindelijk wordt de set afgesloten met Helicopter, een van de nummers waarmee ze echt doorbraken. En daarmee is de cirkel rond. Bloc Party lijkt een beetje tegen het einde aan te hikken, wat je vooral bij de frontman kunt merken, maar ze laten zien uiteindelijk toch zien dat ze zeker niet aan het eind van hun Latijn zijn. Met de huidige set van nieuw werk met vermengd met oud materiaal lijkt de band nog een mooie festivalzomer tegemoet te kunnen gaan.
                                                                                                            
CIJFER:
8
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12