Palmbomen in GTA V op radiostation Soulwax Palmbomen in GTA V op radiostation Soulwax

Focus op nieuwe plaat, move naar Amerika en dj-set

, Ingmar Griffioen

Palmbomen in GTA V op radiostation Soulwax

Focus op nieuwe plaat, move naar Amerika en dj-set

Ingmar Griffioen ,

Palmbomen is met een track te horen in Grand Theft Auto V. De megapopulaire game bevat meerdere radiostations, waaronder die van het Belgische Soulwax, die naast Tiga, Pulp, Joe Goddard (Hot Chip), Green Velvet en Jackson and his Computerband ook Stock van Palmbomen (Soulwax remix) verkozen heeft. "Ik ben zelf met GTA (Vice City en San Andreas) opgegroeid en heb zo ook veel muziek ontdekt." GTA V is vandaag (17 september) uitgekomen voor PlayStation 3 en Xbox 360. Palmbomen richt zich ondertussen op een nieuwe "tussendoor-plaat met focus op mijn dj-sets", een verhuizing naar Amerika en zijn dj-set.

Soulwax was "heel enthousiast" over debuutalbum Night Flight Europa dat Palmbomen in januari in de Melkweg presenteerde en de Belgische Dewaele broers besloten dan ook het nummer Stock te remixen voor hun eigen radiozender Soulwax FM in GTA V. Gezien de impact van de GTA game, werpt de vraag zich op wat Kai Hugo (Palmbomen) hier aan overhoudt. "Ze hebben alle rechten afgekocht", grinnikt hij. "Er wordt verwacht dat de game in een maand een miljard dollar opbrengt, dus de afdracht zou echt bizar zijn." GTA V heeft ook radiostations van Flying Lotus, Wavves, Twin Shadow en DJ Pooh en bevat ongeveer tweehonderd tracks. "Ik kan er zeker wel wat mee, ook om naar de VS te gaan. Maar ik had het ook gratis gedaan hoor, GTA is zo groot."

Behalve GTA heeft Hugo niet zoveel met games, maar hij werkt voor Sony wel aan een ander computerspel. "Ik doe de soundtrack, maar ook de vormgeving van het sounddesign; waardoor de muziek zich aanpast aan de game. Ze wilden dat ik het als Palmbomen zou doen, dus muziek zou maken met dezelfde texturen en geluiden. Het is een spel voor de PS Vita (de draagbare PlayStation, IG)."

L.A., labels als 4AD en plaat met jaren '80 Chicago house en Italo disco
Hugo is blij met de game-opdrachten, maar richt zich verder meer op zijn eigen muziek en dj-set. Nadat hij eerder van Amsterdam naar Berlijn ging voor de muziek, verkiest hij nu Los Angeles als basis. "Het is voor mij een frisse omgeving, de plek voor de muziek die ik tof vind, waar ik op een feestje in L.A. speel en meteen wordt voorgesteld aan de managing director van het 4AD label. Van die dingen. En het goede weer is ook fijn." Palmbomen was de afgelopen tijd al veel in Amerika te vinden. "Ik heb net een hele tour van vijftien shows gedaan van half juli tot half augustus en ben nu de verhuizing naar L.A. aan het voorbereiden." Vanaf begin januari gaat hij daar als resident in een club aan het werk.

Eerst is het zaak zijn "tussendoor-plaat" te voltooien. "Voor deze plaat ben ik al met heel veel labels in contact, onder andere Soulwax helpt me ook bij het vinden van een label. De plaat komt daar uit, daarom ligt de focus ook op de VS. Dat werkt het beste als ik veel daar ben en face-to-face contact heb." Zijn tweede langspeler staat in de steigers en Hugo omschrijft die vast met de trefwoorden: "jaren '80 house, Italo disco, vroege Chicago, melodisch en meer dansbaar; meer de ingrediënten van wat er in mijn dj-sets zit. Daarna wil ik een plaat helemaal met band maken en minder elektronisch."

Palmbomen is tijdens Amsterdam Dance Event te zien op 17 oktober op de NON label night in De Balie, met onder andere TLR van Crème Organization.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12