SKIP&DIE maandenlang op Eurotour: "No rest for the wicked" SKIP&DIE maandenlang op Eurotour: "No rest for the wicked"

Debuutalbum komt uit in 31 landen, focus op Europa en Azië

, Ingmar Griffioen

SKIP&DIE maandenlang op Eurotour: "No rest for the wicked"

Debuutalbum komt uit in 31 landen, focus op Europa en Azië

Ingmar Griffioen ,

Om te zien hoe het met SKIP&DIE gaat, werp je een blik op de uitpuilende touragenda. De Neder-Afro-electrobeat-formatie is sowieso tot eind mei onder de pannen met een Europese tour, waarna de opties gelicht kunnen worden op een flinke set zomerfestivals en na de zomer Azië wacht. En dan zijn ze net terug van een maand Portugal om aan het tweede album te werken. "No rest for the wicked", reageert frontvrouw Cata.Pirata lachend. "Het is een droom die uitkomt." SKIP&DIE speelt morgen (woensdag) op 5 Days Off in Paradiso.

De groep bestaat naast de Zuid-Afrikaanse zangeres Catarina Aimée Dahms (Cata.Pirata) uit Gino Bombrini (percussie/gitaar), Rene Kuhlmann (elektronica), Nique Quentin (percussie), Daniel Rose (sitar/gitaar/sas) en producer Jori Collignon. De laatste gaat niet mee op tournee maar met een tourmanager zit je op zes man, die tot en met eind mei bijna onafgebroken door Europa touren. "Dit wordt echt onze allergrootste tour ooit, we hebben maar een busje gekocht. Dat is eigenlijk ons nieuwe huis geworden, waar we 24-7 in zitten." Best heftig, geeft Cata.Pirata toe. "Ik ben sowieso iemand die niet altijd met mensen wil zijn. Dat was wel even wennen, maar gelukkig klikt het wel."

SKIP&DIE is eigenlijk al anderhalve maand onderweg, waarvan een kleine maand in Portugal "om echt met de hele band weer nieuwe inspiratie op te doen". Dat moet leiden tot een tweede album. "We hebben een beginnetje gemaakt met wat nieuwe ideetjes, zodat het niet drie jaar duurt voor er een volgende ligt." Een jaar is daarentegen wel realistisch, aangezien de band zich voorlopig richt op de Europese tournee die nog voortvloeit uit het succesvolle debuutalbum Riots in the Jungle. Die verscheen in oktober 2012 en komt volgens plan via Crammed Records in 31 landen uit. Bij het Belgische label hoopt de band ook de opvolger uit te brengen. "We zijn superblij met Crammed. Ze hebben ook een filiaal in Parijs en ik denk dat het daarom zo goed gaat in Frankrijk. We zijn daar groter dan in Nederland."

Een goed deel van de tournee voert inderdaad door Frankrijk, met ook festivals als Europavox Pass Festival en Garorock. "Ik denk dat Frankrijk altijd wel vooruitstrevend is, daar hebben wij best baat bij. Ik zie ons niet als Nederlandse band en vind ons geluid ook niet Nederlands. Het is altijd de ambitie geweest om naar het buitenland te gaan. Daarvoor leent ons geluid zich heel goed." Ook Zwitserland, Oostenrijk, België, Duitsland, Italië, Griekenland, Tsjechië en showcasefestival The Great Escape in Brighton worden aangedaan. De Engelse markt is volgens haar wel moeilijk te veroveren. "We doen ons best en zien wel wat op ons pad komt." Na de zomer volgen Aziatische avonturen. Het album kwam al in Japan uit en ook China en Zuid-Korea worden aangedaan.

Morgen brengt SKIP&DIE de derde single van het debuut uit, Anti-Capitalista, inclusief videoclip (nu via Deezer te zien) en die avond wacht 5 Days Off in Paradiso. Hectische tijden voor de zangeres die ook het artwork en de videoclips verzorgt. "Of we op 5 Days Off ook de nieuwe clip laten zien? Daar had ik nog niet eens aan gedacht, haha." Een half jaar geleden kwam het album uit en waar staat SKIP&DIE over zes maanden? "De tijd vliegt. Ik denk dat we dan middenin een wervelwind van nieuwe ervaringen en nieuwe mensen zitten. Dat we de show naar een volgend niveau getild hebben en dat ik net zo 'syked' ben als nu!"

SKIP&DIE speelt woensdag 6 maart in Paradiso tijdens 5 Days Off, 7 maart in Paard van Troje, Den Haag, 8 maart in Ekko, Utrecht, 9 maart op Where The Wild Things Are en keert 31 maart terug voor Paaspop in Schijndel. 4 mei staat de groep in de Brusselse Botanique en 5 mei op Bevrijdingsfestival Overijssel.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12