3voor12 draait (week 8): Atoms For Peace, Bassekou Kouyate en Kendrick Lamar 3voor12 draait (week 8): Atoms For Peace, Bassekou Kouyate en Kendrick Lamar

3voor12 Album van de Week is: Atoms For Peace

, Redactie 3voor12

3voor12 draait (week 8): Atoms For Peace, Bassekou Kouyate en Kendrick Lamar

3voor12 Album van de Week is: Atoms For Peace

Redactie 3voor12 ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3voor12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten, en om deze toe te lichten. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook een toplijstje uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3voor12.

3voor12 draait

Luister 3voor12 draait op podcast en Spotify. 3voor12 is ook te vinden op Last.fm en Twitter.

3voor12 Single van de Week
Phoenix - Entertainment (Warner)

3voor12 Album van de Week
Atoms For Peace - AMOK (XL/V2)

3FM Megahit
Caro Emerald - Tangled Up (Grandmono)

3FM Album van de Week
Mister And Mississippi - Mister And Mississippi (V2)

Top 10:

1. Atoms For Peace - AMOK (album, XL/Beggars/V2)
"Het best beluisterbare Radiohead gerelateerde werk van de afgelopen tien jaar." (Menno Visser)
"Een boven verwachting sterke, elektronisch georiënteerde plaat."  (Atze de Vrieze)
"Speels, inventief, spannend en fris." (Stephan van Peursem)
"Voelde Eraser af en toe nog als een elektronische vingeroefening van Thom Yorke, Amok is angstaanjagend goed." (Timo Pisart)

2. Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba - Jama Ko (Out Here/Xango)
"Rauw, opzwepend en vooral erg goed." (Stephan van Peursem)
"Verraderlijk relaxede, bezwerende afromuziek met klaaglijke Arabische zang en achtergrondkoor als in de beste reggae-traditie." (Ingmar Griffioen)

3. Kendrick Lamar - live in de Melkweg
"Zo nu en dan maken wij een opname die ik tientallen keren terugkijk." (Christiaan Walraven)

4. Lord Huron (PIAS Nites, @Pllek Amsterdam, 15 februari)
"Het Amerikaanse antwoord op Mumford, vermengd met wat Paul Simon." (Menno Visser)

5. Spotify playlist: We Are The 21st Century Ambassadors Of Psychedelic Music
"Een spontaan playlistje met sterke psychedelische popmuziek uit de laatste twee, drie jaar." (Atze de Vrieze)

6. Laura Mvula 'Green Garden' (Sohn Remix)
"Prachtduet tussen de soulvolle gloed van de Engelse en de minimale, gelaagde elektronica van de Brits-Weense producer." (Ingmar Griffioen)

7. Unknown Mortal Orchestra - live in Paradiso
"Een van de tofste platen van dit jaar tot nu toe in liveversie. Genieten." (Christiaan Walraven)

8. The Sound Of The Dutch Underground Sampler (Diverse Labels/Subbaculcha!)
"Wat een talent in ons land mensen!" (Stephan van Peursem)

9. Tom Barman co-host in 3voor12 Radio
De frontman van dEUS vertelde over zijn lievelingsplaten, lulde mee over Bowie en vertelde tussen neus en lippen door ook nog dat de nieuwe Magnus-plaat al helemaal af is." (Timo Pisart)

10. Spotify playlist: Johnny Jordaan en Willy Alberti met een snik
"Genoeg hip gedoe, even terug naar de gouden tijd van het Jordaan-lied." (Atze de Vrieze)

MENNO VISSER DRAAIT:

Atoms For Peace - AMOK (album, XL/Beggars/V2)

Het geneuzel van Yorke krijgt door de funky baslicks van Flea genoeg tegengif. Daardoor als geheel het best beluisterbare Radiohead gerelateerde huiswerk van de afgelopen tien jaar.
 
Bastille - Bad Blood (album, Virgin/EMI)
Ritmisch, fris, melodieus, lentegevoel. Fans van Foster The People, Franz Ferdinand, Foals en Two Door Cinema Club hebben er nieuwe helden bij. Tot ziens vooraan met mijn vlaggetje op de festivalweide.
 
Lord Huron (PIAS Nites, @Pllek Amsterdam, 15 februari)
Het Amerikaanse antwoord op Mumford, vermengd met wat Paul Simon. Dak ging eraf bij de single Time To Run en terecht. Een beetje boeker weet nu genoeg.


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Atoms For Peace - Amok (album, XL/V2)

Thom Yorke heeft niet al te veel vertrouwen in de toekomst van onze westerse beschaving. Of eigenlijk: in die van onze Hollywood-samenleving. Hij laat de meteorieten erop regenen, de zeeën overspoelen. Hij en vaste producer Nigel Godrich lieten eens wat andere muzikanten aanrukken, waaronder Peppers-bassist Flea, en dat resulteert in een boven verwachting sterke, elektronisch georiënteerde plaat. Eigenlijk gewoon sterker dan de laatste Radiohead, die wat mij betreft ook al niet mis was.

Spotify playlist: We Are The 21st Century Ambassadors Of Psychedelic Music
Een spontaan playlistje met sterke psychedelische popmuziek uit de laatste twee, drie jaar. Met onder meer Foxygen, Mmoss, Woods, Wooden Shjips en een voor mij nieuwe ontdekking: The Liminanas, 60s psychpop met een Gainsbourg swing.

Spotify playlist: Johnny Jordaan en Willy Alberti met een snik
Genoeg hip gedoe, even terug naar de gouden tijd van het Jordaan-lied. De hoempa met het glas jenever in de hand kan ik op doordeweekse dagen niet zo goed hebben, maar van de langzamere levensliederen kan ik nooit genoeg krijgen. Tijdloze songs over de stad, verloren liefdes en ouder worden.


STEPHAN VAN PEURSEM DRAAIT:

Atoms For Peace – AOK (XL/Beggars)

Speels, inventief, spannend en fris.  

The Sound Of The Dutch Underground Sampler (Diverse Labels/Subbaculcha!)

Wat een talent in ons land mensen! Hier weer 22 bewijsstukken. Leve de indie! Leve de underground!

Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba - Jama Ko (Out Here/Xango)
Ieder jaar zijn er wel een paar wereldmuziek albums die de stap maken naar het grotere (pop)publiek. Voor dit jaar zet ik in op Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba. Rauw, opzwepend en vooral erg goed. Nu maar hopen dat de rust weer snel terug keert in Mali zodat deze mannen nog lang muziek kunnen blijven maken in hun eigen land.


INGMAR GRIFFIOEN DRAAIT:


Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba - Jama Ko (album Out Here/Xango)
Zoals de Franse en Afrikaanse troepen in Noord-Mali het ene na het andere bastion heroveren op radicaal-islamitische rebellen, zo legt woestijntijger Stephan de ene na de andere Malinese kunstschat bloot op de Luisterpaal. Verraderlijk relaxede, bezwerende afromuziek met klaaglijke Arabische zang en achtergrondkoor als in de beste reggae-traditie.

Laura Mvula 'Green Garden' (Sohn Remix)
Mooie set remixen van Laura Mvula, waarvan de bewerking van S O H N echt helemaal raak is. Prachtduet tussen de soulvolle gloed van de Engelse en de minimale, gelaagde elektronica van de Brits-Weense producer.
 

The Pignose Willy's - Who Do You Love (album, Suburban)
Niks beters om het weekend mee in te gaan dan smerige gitaarmuziek. Uit Haarlem ditmaal van het trashy garageblues-duo Pignose Willy's (uit leden ET Explore Me, Pussycat Kill Kill Kill). Ook de albumpresentatie in OT301 gemist? Check ze dan 28 februari op Suburban's Sleazy Listening feestje in EKKO, waar je ook Birth Of Joy en Baby Face Nelson treft.


CHRISTIAAN WALRAVEN DRAAIT:


Atoms For Peace - AMOK

Het mag dan geen nieuwe Radiohead zijn, AMOK is ook een geweldige plaat. De baslijnen van Flea waren wat mij betreft altijd al het favoriete aspect van Red Hot Chili Peppers en samen met Thom Yorke komen die eigenlijk nog beter tot hun recht. Geweldige plaat!
 

Kendrick Lamar - live in de Melkweg
Zo nu en dan maken wij een opname die ik tientallen keren terugkijk. Zo ook deze week met Kendrick Lamar. Je hoeft echt geen hiphop liefhebber te zijn om hier ontzettend van te genieten. Ik zet hem nog eens op repeat.
 

Unknown Mortal Orchestra - live in Paradiso
En als je dan toch lekker op de bank zit te kijken, check dan ook gelijk de opname van Unknown Mortal Orchestra. Een van de tofste platen van dit jaar tot nu toe in liveversie. Genieten.


TIMO PISART DRAAIT:

Atoms For Peace – Amok (XL/Beggars)
Man, wat een bijzondere plaat. Voelde Eraser af en toe nog als een elektronische vingeroefening van Thom Yorke, Amok is angstaanjagend goed. Geen echte songs, maar waanzinnig funky. Koptelefoonmateriaalgroeibriljantje.

Michiel ten Horn en awkward i - De Ontmaagding van Eva van End (film, nu in de bioscoop)
Wat een verrassing was De Ontmaagding van Eva van End: niet dat saaie hyperrealisme waar de Nederlandse film normaliter zo bol van staat, maar een frisse tragikomische film ergens tussen het sprookjesachtige van Wes Anderson en het lullige absurdisme van Alex van Warmerdam. En wat een origineel camerawerk, als ware het een strip. Gaat dat zien! En luister dan meteen ook naar die fijne soundtrack door awkward i.

Tom Barman co-host in 3voor12 RadioJa, ik ben er trots op, en niet zo'n beetje ook: de uiterst charismatische halfgod Tom Barman was afgelopen dinsdag co-host bij 3voor12 Radio. De frontman van dEUS vertelde over zijn lievelingsplaten, lulde mee over Bowie en vertelde tussen neus en lippen door ook nog dat de nieuwe Magnus-plaat al helemaal af is.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12