3voor12 draait (week 30): The Serenes, Black Tusk en AlunaGeorge 3voor12 draait (week 30): The Serenes, Black Tusk en AlunaGeorge

3voor12 Album van de Week is: AlunaGeorge - Body Music

, Redactie 3voor12

3voor12 draait (week 30): The Serenes, Black Tusk en AlunaGeorge

3voor12 Album van de Week is: AlunaGeorge - Body Music

Redactie 3voor12 ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3voor12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten, en om deze toe te lichten. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook een toplijstje uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3voor12.

3voor12 draait

Luister 3voor12 draait op Spotify. 3voor12 is ook te vinden op Last.fm en Twitter.

3voor12 Single van de Week
Twenty One Pilots - Holding On To You (Warner)

3voor12 Album van de Week
AlunaGeorge - Body Music (Universal)

3FM Album van de Week
Imagine Dragons - Night Visions (KIDinaKORNER/Interscope)

3FM Megahit
Capital Cities - Safe and Sound (Capital Records)

Top 5:

1. The Serenes - Barefoot and Pregnant (Re)
"Een melancholische, prettige gitaarplaat om, zoals Anne Soldaat het zei, 'over het oneindig platte Friese landschap te staren.'" (Timo Pisart)
"Een relaxte plaat." (Tim Schakel)

2. Black Tusk - Truth Untold (video)
"Het trio heeft die furieuze stonerpunk/southern metal gevangen in een vermakelijke clip, die eigenlijk best wel John Coffey is." (Ingmar Griffioen)
"Lekker rauw en smerig." (Tim Schakel)

3. Sticky Fingers - Caress Your Soul (Live in 3voor12 Radio)
""Deze jongens zullen waarschijnlijk de hit worden op elk strandfeestje dat je deze zomer bezoekt." (Derek van Winsen)

4. AlunaGeorge - Body Music (Universal)
"Knap hoe AlunaGeorge niets-aan-de-hand bliepjes-bubblegum-R&B maakt om op mee te neuriën, die stiekem verdomd slim in elkaar steekt maar simpel en zorgeloos klinkt." (Timo Pisart)

5. Detroit Techno playlist
"Vanwege het verbijsterende bankroet van Detroit dook ik in de geschiedenis van de Detroit Techno." (Ingmar Griffioen)

MENNO VISSER Draait:

AOSOON - Under (single, unsigned)
Britse treurige meisjespop die er in hakt...in hakt..in hakt. Toppertje op de blogs reeds. Voor de liefhebbers van Daughter en London Grammar (en die van Birdy en Marijke Ouboter oook eigenlijk wel).

Alela Diane - About Farewell (aqlbum Believe/Bertus)
In zwangere toestand een revanche op haar vorige matige album. De Amerikaanse folkie kan het best wel, getuige bijvoorbeeld The Way We Fall. Intiem en breekbaar.

American Authors - Best Day Of My Life (single, Universal)
Mumford maar dan lekker ruw geproducered. Filen onder superslim leuk meezingbaar popliedje. Uit Brooklyn natuurlijk. Sure hit.

TIMO PISART Draait:

AlunaGeorge - Body Music (Universal)
Knap hoe AlunaGeorge niets-aan-de-hand bliepjes-bubblegum-R&B maakt om op mee te neuriën, die stiekem verdomd slim in elkaar steekt maar simpel en zorgeloos klinkt. Niet elk liedje is raak, maar luister tenminste de singles en titeltrack Body Music, voor in de bloedhete slaapkamer.

The Serenes - Barefoot and Pregnant (Re)
Als Excelsior Barefoot and Pregnant niet opnieuw had uitgebracht, had ik het album waarschijnlijk in mijn hele leven nooit gehoord: ik was 1 toen het debuutalbum van The Serenes uitkwam. Fijn dat dat tóch is gebeurd, want het is een melancholische, prettige gitaarplaat om, zoals Anne Soldaat het zei, "over het oneindig platte Friese landschap te staren."

Hospital Ships - Destruction in Yr Soul (Graveface)
Voor de hokjesgeest: schaar in de lijn van Arcade Fire en Built to Spill. Prettig begeesterde indierockplaat met teksten die worden gescandeerd als slogans.

INGMAR GRIFFIOEN Draait:

Fuck Buttons - Slow Focus (album, ATP/Konkurrent)
Vorige week gesneuveld in de hausse aan nieuwe muziek, maar Fuck Buttons mag niet ontbreken. Deze derde is weer een diepe trip van 52 minuten met soms hamerende percussie en ravende techno-samples maar vooral: zorgvuldig opgebouwde synthesizerlagen noise. Ga vooral hard op de laatste twintig minuten pure, dromerige euforie. Lees en luister hier alles over Slow Focus.

Black Tusk - Truth Untold (video)
Black Tusk was een van de verrassingen op Roadburn 2012. Het trio heeft die furieuze stonerpunk/southern metal gevangen in een vermakelijke clip, die eigenlijk best wel John Coffey is. In oktober in o.a. Metropool, Hengelo te zien en die hele Roadburn set luister je hier.

Detroit Techno playlist
Vanwege het verbijsterende bankroet van Detroit dook ik in de geschiedenis van de Detroit Techno. Herbeleven van die tijd aan de hand van al die klassiekers maakte veel goed (in ieder geval mijn hele zaterdag).

TIM SCHAKEL Draait:

True Widow - Circumambulation (Relapse)
Lekkere shoegaze/grunge band. Vorige week had ik geen plek voor deze band en dat maak ik nu goed. Goede sounds en logge drums. 

The Serenes - Barefoot & Pregnant (Re)
Een relaxte plaat.

Black Tusk - Truth Untold (video)
Lekker rauw en smerig.

DEREK VAN WINSEN Draait:

The Elwins - And I Thank You (Affairs of the Heart/Sonic Rendezvous)
Op de valreep op vrijdagmiddag komt deze zomerse frisse plaat van the Elwins op de luisterpaal. Precies goed om morgen op te zetten als je net wakker wordt, rustig van je onbijtje geniet terwijl je de krant openslaat en meteen doorbladert naar de goed nieuws berichtenkatern. Geloof hierin en laat the Elwins een lach op je gezicht toveren.

Sticky Fingers - Caress Your Soul (Live in 3voor12 Radio)
Gisteren waren de guitige Australiers van Sticky Fingers te gast in 3voor12 Radio. En het werd meteen een feest, presentator van dienst Sander Hoogendoorn had wat fans van het eerste uur uitgenodigd om het mini optreden bij te wonen wat ervoor zorgde dat 3voor12 Radio het gevoel kreeg van een strandclub. Deze jongens zullen waarschijnlijk de hit worden op elk strandfeestje dat je deze zomer bezoekt.

Matias Aguayo - The Visitor (Comeme/NEWS)
Waarom niet iedereen deze dagen op straat loopt te purren is mij een raadsel. Want als je de openingstrack van Matias Aguayo's The Visitor met de verleidelijke titel 'rrr' hoort kun je volgens mij niet veel anders. The Visitor is al een tijdje uit maar zolang nog niet iedereen hem heeft gehoord zet ik hem bij deze weer in de draait. Dit is de soundtrack van je zomer. Rrrr....

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12