3voor12 draait (week 29): Fuck Buttons, True Widow en Thee Oh Sees 3voor12 draait (week 29): Fuck Buttons, True Widow en Thee Oh Sees

3voor12 Album van de Week is: Fuck Buttons - Slow Focus

, Redactie 3voor12

3voor12 draait (week 29): Fuck Buttons, True Widow en Thee Oh Sees

3voor12 Album van de Week is: Fuck Buttons - Slow Focus

Redactie 3voor12 ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3voor12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten, en om deze toe te lichten. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook een toplijstje uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3voor12.

3voor12 draait

Luister 3voor12 draait op Spotify. 3voor12 is ook te vinden op Last.fm en Twitter.

3voor12 Single van de Week
Sticky Fingers - Caress Your Soul (Sureshaker)

3voor12 Album van de Week
Fuck Buttons - Slow Focus (Konkurrent)

3FM Album van de Week
Bastille - Bad Blood (Universal)

3FM Megahit
Kings Of Leon - Supersoaker (Sony)

Top 5:

1. Fuck Buttons - Slow Focus (album, ATP/Konkurrent)
"Knoeihard draaien en dan raak je langzaam in een soort trance, heel bijzondere poppy noiserock weer." (Menno Visser)
"Zeer intense plaat, die je keihard moet opzetten. Het liefst met een koptelefoon fietsend door de stad." (Tim Schakel)
"Lekker hard met je hoofd meeknikken en vooral ook op maximaal volume draaien. Heerlijk!" (Stephan van Peursem)

2. True Widow - Circumambulation (album, Relapse)
"Het knappe aan de Texanen is dat hun mix van shoegaze en stoner (stonegaze gedoopt) enerzijds best toegankelijk is maar ook onverbiddelijk onder de huid kruipt." (Ingmar Griffioen)
"Let op: toegankelijker dan je op grond van alle beschrijvingen zou verwachten!" (Stephan van Peursem)

3. Thee Oh Sees - Floating Coffin (album, Castleface/Konkurrent)
"Floatin Coffin is raak: lekker gejaagde, scherpe garageplaat." (Ingmar Griffioen)
"Geweldig album!" (Stephan van Peursem

4. Warm Soda (Ekko Utrecht, 12-07-2013)
"Koud terug van vakantie blijken de Nederlandse podia lekker door te programmeren in de zomer." (Ingmar Griffioen)
"Fris, ontwapenend, opwindend en heel veel goede liedjes!" (Stephan van Peursem)

5. Black Rebel Motorcycle Club (Tivoli Utrecht, 14-07-2013)
"Het weerzien met BRMC was een fijn groovend slot van de vakantie" (Ingmar Griffioen)
"Speelden maar liefst twee uur, waaronder ook veel rustige nummers!: (Tim Schakel)

MENNO VISSER Draait:

Fuck Buttons - Slow Focus (album, ATP/Konkurrent)
Knoeihard draaien en dan raak je langzaam in een soort trance, heel bijzondere poppy noiserock weer.

Asgeir Trausti (live @3voor12Radio, Valkhof Festival, 18 juli 2013)
De aasgier klonk prachtig op de radio, geen wonder dat deze Ijslandse singer-songwriter zo'n zwaan-kleef-aan in eigen land is.

Para One - You Too (single, Rags 2 Records)
Plat zomerhitje met piano en smurfen zo van de blogs gerukt.

INGMAR GRIFFIOEN Draait:

Thee Oh Sees - Floating Coffin (album, Castleface/Konkurrent)
Ja ja ja, ik voel de pijn van het missen van Thee Oh Sees op de Le Guess Who? Mayday nog steeds, ook zonder veelvuldig inwrijven door de collega's... Gelukkig touren de psychgaragefreaks uit San Francisco als een malle en poepen ze albums uit alsof het niks is. Ook Floatin Coffin is raak: lekker gejaagde, scherpe garageplaat. Bitterzoet (ma.) is al uitverkocht, maar eigenlijk hoort deze band op Lowlands.

True Widow - Circumambulation (album, Relapse) 
Fijne kennismaking met True Widow, die toch echt al twee eerdere albums afleverde. Hoog tijd dus. Het knappe aan de Texanen is dat hun mix van shoegaze en stoner (stonegaze gedoopt) enerzijds best toegankelijk is maar ook onverbiddelijk onder de huid kruipt. Spannende plaat!

Warm Soda, BRMC, Pelican, Torche, ea live @ EKKO, Tivoli en 013
Koud terug van vakantie blijken de Nederlandse podia lekker door te programmeren in de zomer. Na Dub Trio (dB's), een uitstekende Kicking the Habit-avond in EKKO met Warm Soda (!), The Wytches (London surfdoom!) en de Helmondse revelatie Nouveau Velo, was het weerzien met Black Rebel Motorcycle Club zondag in Tivoli een fijn groovend slot van de vakantie. Ook hartverwarmend was het Grunnse voorprogramma Vox Von Braun met een van hun beste shows to date. Net voor de Tilburgse kermis liep de 013 kleine zaal gisteren goeddeels vol voor Torche (vreemde, opwindende mix sludge met progpop zang), Pelican en NL opener Fehler. Veel beter dan de post-metal en sludge van het Amerikaanse Pelican wordt instrumentale muziek niet!

TIM SCHAKEL Draait:

Fuck Buttons - Slow Focus (album, ATP/Konkurrent)
Zeer intense plaat, die je keihard moet opzetten. Het liefst met een koptelefoon fietsend door de stad.

George Clinton and Parliament Funkadelic live @ Paradiso
Een van de meeste bizarre shows die ik heb gezien. In totaal twintig verschillende mensen op het podium zien voorbij komen. Microfoons die rondslingeren, meisje op rollerskates, een breakdancer en George Clinton heeft nog volop energie. Een heerlijke chaos.

BRMC live @ Tivoli
Blijft een goede band. Speelden maar liefst twee uur, waaronder ook veel rustige nummers! Blijft bizar hoe goed de stemmen van Peter Hayes en Robert Levon Been matchen.

TIMO PISART Draait:

Hebronix - Unreal (ATP/Konkurrent)
Nummertje 1 duurt al 10 minuten met in totaal niet veel meer dan drie hypnotiserende riffs: Unreal is uitgesponnen slackerrock die laag voor laag opbouwt, van de hand van oud-Yuck-frontman Daniel Blumberg. Nergens wordt het zo explosief als bij z'n oude bandje, maar dat maakt Unreal misschien nog wel mooier.

Alela Diane - About Farewell (Believe/Bertus)
Gisternacht heb ik me laten adviseren door Lucky Fonz III: mocht ik ooit een dochter krijgen, dan zal dat gebeuren in het piepkleine Nevada City in Californie. Want het kan toch geen toeval zijn dat zowel Joanna Newsom als Alela Diane aldaar zijn geboren? About Farewell van die laatste staat in huize Pisart gewoon nog een weekje op repeat omdat het kwartje nu definitief is gevallen van deze prachtig troostende folkplaat over een stukgelopen relatie. Ook live op het Valkhof Festival was de zwangere Alela Diane een lust voor oor en oog.

White Denim (live op Valkhof Festival)
Wat een fantastisch vrije show van de Texanen op het Valkhof Festival. De eerste zes nummers werden aan elkaar gesmeerd in één lange, vloeiende jam en ook daarna speelde White Denim met een grijns op het gezicht. Voila, een legendarische show die wat mij betreft uren had mogen duren.

STEPHAN VAN PEURSEM Draait:

Fuck Buttons – Slow Focus (ATP/Konkurrent)
Wat een heerlijk album weer van deze helden uit Bristol. Alweer het derde album en de formule gaat nog niet vervelen. Laag op laag op laag op laag waarbij nu opvalt dat de beats onder de lagen noise en ander geluid meer hiphopbeats zijn geworden. Lekker hard met je hoofd meeknikken en vooral ook op maximaal volume draaien. Heerlijk!

True Widow - Circumambulation (Relapse)
Niet in een hokje te stoppen en misschien daarom wel ze goed. Deze sfeervolle, donkere, droney “stonegaze” plaat van de band uit Dallas. En let op: toegankelijker dan je op grond van alle beschrijvingen zou verwachten. Luister maar gewoon!

Warm Soda, Ekko Utrecht, 12-07-2013
Warm Soda had met Someone for You al een van de leukste platen van dit jaar op hun naam staan (op het Castleface label dat ook het geweldige album Floating Coffin van Thee oh Sees uitbracht); het concert ging daar zelfs nog even overheen. Fris, ontwapenend, opwindend en heel veel goede liedjes!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12