3voor12 draait (week 28): Warm Soda, Atoms for Peace en Heavy Times

3voor12 Album van de Week is: Kanye West - Yeezus

Redactie 3voor12 ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3voor12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten, en om deze toe te lichten. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook een toplijstje uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3voor12.

Top 5:

1. Warm Soda - Someone for You (Castle Face)
"Thee Oh Sees hebben een uitstekend neusje voor bijzondere garagerock." (Timo Pisart)
"Aangenaam plaatje." (Atze de Vrieze)
"Lekker rammelend en gruizige, maar vooral heel poppy." (Stephan van Peursem)
"Ergens voelt dit een beetje fout, maar toch is Warm Soda wel een toffe band." (Tim Schakel)

2. Atoms For Peace live in Heineken Music Hall
"Flea naast Thom Yorke was nog mooier dan op voorhand al gedacht." (Atze de Vrieze)
"Eén van de tofste optredens die ik laatste tijd heb gezien." (Tim Schakel)

3. Heavy Times - Fix It Alone (Hozac)
"Lekker gejaagde uptempo garagerock op het leuke Amerikaanse indielabel." (Stephan van Peursem)


4. James Blake (live op Pitch Festival 2013, vrijdag 5-07-13)
"Een weergaloos goede show was het zeker." (Timo Pisart)

5. The Octopus Project - Fever Forms (Peek-A-Boo/Konkurrent)
"Keep Austin Weird! Deze jongens hebben het begrepen: heerlijk vreemd en vrolijk psychpop plaatje uit Austin, Texas." (Stephan van Peursem)

TIMO PISART Draait:

Warm Soda - Someone for You (Castle Face)
Thee Oh Sees hebben een uitstekend neusje voor bijzondere garagerock. Niet alleen op hun eigen platen, maar ook met hun label Castle Face. Dat blijkt wel uit het Warm Soda-debuut op Castle Face: ijzersterk rammelende liedjes die soms klinken als een lo-fi-versie van The Strokes. Warm Soda speelt zondag op het Valkhof Festival, benieuwd of 't dan ook net zo'n revelatie is als Thee Oh Sees.

Alela Diane - About Farewell (Rusted Blue)
Eens in de drie weken kom ik in Nijmeegs platenzaak de Waaghals. Meestal staat daar mijn held Peer achter de counter, die precies weet wat ik wel en niet wil horen. Gisteren duwde hij me een kop koffie (kon ik gebruiken) en vervolgens de nieuwe van Alela Diane onder de neus. Eigenlijk had ik haar al opgegeven na die verschrikkelijk saaie vorige plaat (net als hij, zo bleek), maar toegegeven: About Farewell is weer een prachtig intiem werkje voor de liefhebber van oorstrelende folkdames. En Peer weet dat ik zo'n liefhebber ben.

James Blake (live op Pitch Festival 2013, vrijdag 5-07-13)
Ik word nog steeds pissig als ik denk aan het geroezemoes tijdens de show van James Blake op Pitch afgelopen week. Maar toch: een weergaloos goede show was het zeker. Nu in z'n geheel terug te kijken op 3voor12, en dan met een stuk minder geklets op de achtergrond.

ATZE DE VRIEZE Draait:

Warm Soda - Someone For You (album, Castle Face)
Hier frisse kwartet Warm Soda uit Oakland bracht deze week een uitgebreid bezoek aan ons land, en eindigt komende week op Valkhof Festival in Nijmegen. Eens kijken of hun rammelende powerpopsongs een blijvende indruk kunnen achterlaten. Aangenaam plaatje.

Daughn Gibson - Me Moan (album Sub Pop/Konkurrent)
Goede naam, Daughn Gibson. Verrassend sterke - en eigenlijk ook best toegankelijke - pop noir plaat.

Atoms For Peace live in Heineken Music Hall
Ik ben zo'n Radiohead liefhebber die voor een show hoopt op zoveel mogelijk elektronisch experiment, dus ik kwam ruimschoots aan mijn trekken bij Atoms for Peace. Flea naast Thom Yorke was nog mooier dan op voorhand al gedacht.

STEPHAN VAN PEURSEM Draait:

Warm Soda - Someone For You (Castleface)
Verslavend leuk album van deze indierockers uit Oakland. Lekker rammelend en gruizige, maar vooral heel poppy. Gaat dat nog zien dit weekeinde in NL!

Heavy Times - Fix It Alone (Hozac)
Lekker gejaagde uptempo garagerock op het leuke Amerikaanse indielabel. Een hit in Elpee Groningen en omstreken. Hopelijk volgt de rest van Nederland snel.

The Octopus Project - Fever Forms (Peek-A-Boo/Konkurrent)
Keep Austin Weird! Deze jongens hebben het begrepen: heerlijk vreemd en vrolijk psychpop plaatje uit Austin, Texas.

TIM SCHAKEL Draait:

Warm Soda - Someone for You (Castle Face)
Deze plaat lijkt heel veel op The Strokes. Maar aan de andere kant is The Strokes zelf niet meer in staat om zulke goede songs te maken. Ergens voelt dit een beetje fout, maar toch is Warm Soda wel een toffe band.

Heavy Times - Ouija Board (Hozac)
Lekkere simpele gitaarpartijen die in je hoofd blijven hangen. Normaal houd ik van wat meer gelaagdheid in de muziek, maar deze week is blijkbaar een uitzondering met Heavy Times en Warm Soda.

Atoms For Peace - Live in HMH
Eén van de tofste optredens die ik laatste tijd heb gezien. Heel mooi om te zien hoe Flea de hele band meetrekt met zijn energie. Thom Yorke leek zowaar plezier te hebben in het optreden. En ook complimenten aan de ritmesectie die weten wat grooven is.