3voor12 draait (week 26): Damien Rice op BKS, James Holden, Matias Aguayo 3voor12 draait (week 26): Damien Rice op BKS, James Holden, Matias Aguayo

3voor12 Album van de Week is: Editors - The Weight Of Your Love

, Redactie 3voor12

3voor12 draait (week 26): Damien Rice op BKS, James Holden, Matias Aguayo

3voor12 Album van de Week is: Editors - The Weight Of Your Love

Redactie 3voor12 ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3voor12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten, en om deze toe te lichten. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook een toplijstje uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3voor12.

3voor12 draait

Luister 3voor12 draait op Spotify. 3voor12 is ook te vinden op Last.fm en Twitter.

3voor12 Single van de Week
Thomas Azier - Ghostcity (Universal)

3voor12 Album van de Week
Editors - The Weight Of Your Love (PIAS)

3FM Album van de Week
Editors - The Weight Of Your Love (PIAS)

3FM Megahit
Franz Ferdinand - Love Illumination (Domino/V2)

Top 5:

1. Damien Rice (live op Best Kept Secret, 22 juni 2013)
"Een man solo op een enorm podium. Maar wat een man. Kippenvel. En niet eens door de regen." (Menno Visser)
"En ik was nooit zo van de Damien Rice, maar toch diep geroerd door de registratie van zijn show." (Ingmar Griffioen)

2. Holden - The Inheritors (Border Community/NEWS)
"Ik zou zeggen: stop een beetje arbeid van jezelf in dit album en je hebt er een prachtplaat bij" (Stephan van Peursem)
"Hele bizarre, atypische 'techno'-plaat: een organische trip met meer atonale saxofoonsolo's dan doorsnee-beats." (Timo Pisart)

3. Matias Aguayo - The Visitor (Cómeme/Kompakt/NEWS)
"Lichtvoetige zomerplaat die nergens naar gemakzuchtige lounge neigt. Fijn hoor." (Stephan van Peursem)
"Van minimaal naar maximaal, van ultrahip tot Italiaanse campingdisco. Wat een kleurrijke, toffe plaat. El Sucu Tucu." (Atze de Vrieze)

4. Fat Freddy's Drop - Blackbird
"Weer een strandplaat! Ook geschikt voor uitkateren." (Ingmar Griffioen)
"Op de playlist van elk strandpaviljoen aan te raden deze zomer!" (Paul Bijkerk)

5. Jameszoo - Jheronimus (Rwina)
"Warme, funky en soulvolle klanken op de achtergrond en spingerige beats doen de rest. (Stephan van Peursem)

MENNO VISSER Draait:

Damien Rice (live op Best Kept Secret, 22 juni 2013)
Een man solo op een enorm podium. Maar wat een man. Kippenvel. En niet eens door de regen.

I Am Legion - Make Those Move (single Division Recordings)
Voer voor crispy productiefreaks: erg geslaagde samenwerking tussen Foreign Beggars en onze eigen Noisia.

Full Crate & Mar - Nobody Else (live @ 3voor12 Radio, 27 juni)
Als je nu Disclosure bent, zou ik maar oppassen: deze Nederlanders met internationale allure spelen je er op Pitch gewoon uit. En ze kunnen het zelfs live spelen.

STEPHAN VAN PEURSEM Draait:

Holden - The Inheritors (Border Community/NEWS)
Luisteren is een werkwoord, roep ik wel eens over de 3voor12 redactie als er wordt geklaagd over een (te) moeilijke van Peursem plaat. Ik zou zeggen: stop een beetje arbeid van jezelf in dit album en je hebt er een prachtplaat bij. Een spannende, arty plaat. Er gebeurt bijna elke seconde wel iets nieuws, waardoor je het idee hebt dat je nooit lekker in de groove komt, maar houd je wel de hele tijd bij de les. Geen achtergrond muziek daardoor, maar een enorme luistertrip die je eigenlijk heel hard moet ondergaan en je best voor moet doen. Doe dat nou maar gewoon!

Matias Aguayo - The Visitor (Cómeme/Kompakt/NEWS)

Vrolijk, weird en poppy. Deze Chileens/Duitse in Argentinië wonende producer is een man van de wereld, en dat hoor je. Lichtvoetige zomerplaat die nergens naar gemakzuchtige lounge neigt. Fijn hoor.

Jameszoo - Jheronimus (Rwina)

Ik moet altijd lachen om de platen van Jameszoo. Er zitten zoveel grappige vondsten in zijn muziek dat ze elkaar bijna in de weg zitten. Bijna he, dus precies goed gedoseerd. Warme, funky en soulvolle klanken op de achtergrond en spingerige beats doen de rest. Een topproducer uit Nederland. Wees er maar trots op!

TIMO PISART draait:

Best Kept Secret Festival 2013
Wat een bijzonder geslaagde eerste editie van Best Kept Secret: prachtig terrein, uitmuntende (en behoorlijk gewaagde) programmering en een vaak uitzinnig publiek. Een paar van mijn vele hoogtepunten waren een begeesterd Mozes and the Firstborn, hypnotiserend Suuns, emotionerend Damien Rice en natuurlijk de beste show die ik ooit van Arctic Monkeys heb gezien. Gelukkig hebben we de opnames nog.

Holden - The Inheritors (Border Community/NEWS)
Hele bizarre, atypische 'techno'-plaat: een organische trip met meer atonale saxofoonsolo's dan doorsnee-beats. Dit weekend staat de Brit op Awakenings, benieuwd of hij dan ook zo de diepte in duikt.

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans co-host bij 3voor12 Radio
Toen ik 's nachts thuiskwam moest iemand even in mijn gezicht slaan: een uitzending waarin EN Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans drie uur lang te gast is EN maar liefst vijftien tatoeages worden gezet. Klinkt als gekkenwerk, maar leverde drie uur prachtige mensenrechtenradio op. Meest bijzondere co-hostuitzending tot nu toe? (Sorry, Carice en Tom.)

ATZE DE VRIEZE Draait:

Best Kept Secret Festival
Eerste edities van goede nieuwe festivals zijn altijd bijzonder. Best Kept Secret was er zo een. Iedereen keek om zich heen, zag dat het goed was, merkte wat verbeterpuntjes op en dompelde zich vervolgens weer onder in de overweldigende kwaliteit van het festival. Mijn favorieten: Portishead, Savages, Swans, Arctic Monkeys, Cashmere Cat, Fuck Buttons, Damien Rice.

Kanye West - Yeezus (album, Universal)
Daft Punk meets Hudson Mohawke meets Bon Iver. Klinkt als en fantasieloze popjournalistenomschrijving van een sound, maar bij Kanye West is het de realiteit. Wat een monsterlijke plaat weer. Minder bombastisch, niet minder groots. Of zeg maar gerust: grootheidswaan. De teksten variëren van intrigerend tot volstrekt belachelijk. Eat this: "I rather be a dick than a swallower."

Matias Aguayo - Visitor
Matias Aguayo was altijd al een vreemde vogel in de hippe Chileens-Berlijnse combinatie. Waar Villalobos en Luciano de minimal voorzagen van een Zuid-Amerikaanse twist, ging hij al iets meer richting weirde liedjes. Nu gaat hij een stap verder, van minimaal naar maximaal, van ultrahip tot Italiaanse campingdisco. Wat een kleurrijke, toffe plaat. El Sucu Tucu.

INGMAR GRIFFIOEN Draait:

Best Kept Secret Festival
Voelt speciaal om bij de eerste editie te zijn geweest, ook al was ik aan 't werk. Daardoor Portishead gemist, maar hele intense shows van Savages, Swans, Fuck Buttons en Black Dice gezien, met Splashh als Madchester surprise en vooral: een prachtterrein vol lieve van muziek genietende mensen! En ik was nooit zo van de Damien Rice, maar toch diep geroerd door de registratie van zijn show.

Matias Aguayo - Visitor
Raakte dankzij Kompakt labelsampler helemaal verslingerd aan Aguayo's Minimal (zeker in de Dj Koze remix). Nu dropt de Chileense Duitser een album vol tropical techno, waarop het goed chillen én bewegen is. Rrrrrrr. En bij El Sucu Tucu geldt inderdaad... es un ritmo loco! Strandplaat!

Fat Freddy's Drop - Blackbird
Leuk zo'n vakantie maar het kost me wel Awakenings (Holden!), en erger: Pitch... Daarvoor sprak ik de saxofonist van de Nieuw-Zeelandse band Fat Freddy's Drop. Mooie verhalen van Chopper Reeds... en een nog veel fijnere plaat. Wat een lekker brouwsel van lome dubreggae, zwoele soul/r&b en opzwepende elektronica. Weer een strandplaat! Ook geschikt voor uitkateren.

PAUL BIJKERK Draait:

Best Kept Secret Festival
Genoeg over gehoord en gesproken, kort samengevat een top line-up, goede sfeer en vooral heel veel crowdsurfers! Een overdonderende show van Arctic Monkeys met vooral goddank, heel veel nummers van hun eerste plaat. Verder kippenvel bij Damien Rice en Sigur Ros. Weer wat artiesten van mijn bucketlist kunnen strepen!

Fat Freddy's Drop - Blackbird

Wederom een heerlijke plaat van Fat Freddy's Drop, vorig jaar nog live in de Melkweg wisten ze het dak eraf te blazen met hun heerlijke groovy mix van soul, reggae en jazz. Met de lange nummers van rustig 9 minuten, waan je je op een zwoel strand in je handmat omringd met blazers en de soulstem van Joe Dukie. Ontspanning is the keyword. Op de playlist van elk strandpaviljoen aan te raden deze zomer!

Temples - Shelter
Song

Helaas heb ik ze op Best Kept Secret niet kunnen zien, deze retro sixties poprockers stonden ook even in het zonnetje van de Retro(os) uitzending van afgelopen maandag. Fijne gitaarrifjes die je even terugslepen naar de dromerige pop van de jaren 60.

SASCHA WANNA Draait:

Macklemore & Ryan Lewis - Same Love
Ik vond dit al een geweldig nummer met een prachtige videoclip, maar met het schrappen van een deel van de Defense of Marriage Act door het Amerikaanse Hooggerechtshof lijkt de 'No freedom till we're equal' weer een grote stap dichterbij in de VS. Sinds dat besluit op woensdag is het nummer miljoenen keren bekeken. En terecht!

Friends of the Family - Undecided City
Maak kennis met het Nederlandse antwoord op Mumford & Sons. Ik heb deze heren een paar weken terug live gezien en sindsdien ben ik fan. Muzikaal zit het heel sterk in elkaar. Je ziet dat de bandleden goed op elkaar zijn ingespeeld en live spat het plezier er vanaf. Dit is zeker niet het laatste wat je van ze zult horen.

Savages - She Will
Savages is een all-female post-punk/rock band uit Londen. Ze zijn hard aan de weg aan het timmeren, maar ze zijn here to stay. She Will is de nieuwste single van deze powerband. She Will is zeker het luisteren waard!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12