3voor12 draait week 22: Disclosure, John Roberts en Baths 3voor12 draait week 22: Disclosure, John Roberts en Baths

3voor12 Album van de Week is: Disclosure - Settle

, Redactie 3voor12

3voor12 draait week 22: Disclosure, John Roberts en Baths

3voor12 Album van de Week is: Disclosure - Settle

Redactie 3voor12 ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3voor12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten, en om deze toe te lichten. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook een toplijstje uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3voor12.

3voor12 draait

Luister 3voor12 draait op podcast en Spotify. 3voor12 is ook te vinden op Last.fm en Twitter.

Top 10:

1. Disclosure - Settle
"Jaarlijstjes materiaal. Waarschijnlijk wel mijn nummer 1 van het jaar, ook al is het pas eind mei." (Roosmarijn Reijmer)
"Killertracks! Lente! Zon! Dansvloer-, club- én radiohits!" (Timo Pisart)
"Wat een kneitergoede plaat stampvol kneiterhits en dansvloerkillers van formaat." (Ingmar Griffioen)
2. John Roberts - Fences (album, Dial/Kompakt/NEWS)
"De Amerikaan, vroeger meer van de deep house, levert bijzonder geslaagde experimentele elektronica." (Ingmar Griffioen)
"Spannende elektronische plaat op het grensgebied tussen dance, IDM,
kamerpop en neo-klassiek." (Stephan van Peursem)
3. Baths - Obsidian (Anticon/Konkurrent)
"Bijzondere elektronische slaapkamerpopplaat, die onder je huid gaat zitten" (Timo Pisart)
"Frisse beats, intelligente teksten, fijne melancholie, hele goede plaat." (Stephan van Peursem)
4. London Calling
"Unknown Mortal Orchestra eindelijk live mogen zien!" (Paul Bijkerk)
"Het brutaal luide en superstrakke Metz maakte haar faam waar." (Menno Visser)
5. Verma - Coltan (Trouble In Mind)
"Space is the place stelde Sun-Ra ooit. Verma heeft het begrepen,blijkt uit deze fijne trip." (Stephan van Peursem)
6. Laura Marling - Once I Was An Eagle
"Ze heeft al twee Mercury's op zak dus dit mag geen nieuws zijn: Laura Marling hoort bij de top van haar genre." (Roosmarijn Reijmer)
7. Portugal. The Man - Evil Friends (album, Atlantic/Warner)
"
Deze in Amerika opvallend populaire indierockband in het collgecircuit heeft ditmaal gewerkt met producer Danger Mouse" (Menno Visser)
8. Jessica Pratt - Jessica Pratt (Birth/Konkurrent)
"Liefhebbers van folkvrouwen hun hart kunnen ophalen aan dit titelloze debuut. Fijn, hoor." (Timo Pisart)
9. The Weeknd - Kiss Land (losse track, Republic)
"Sterke sample, goed gezongen, spannend: een Michael Jackson-reincarnatie." (Menno Visser)
10. Bass Drum Of Death - Bass Drum Of Death (album, Fat Possum/Bertus)
"Heerlijk gruizige garageplaat van Bass Drum Of Death!" (Ingmar Griffioen)

INGMAR GRIFFIOEN Draait:

Bass Drum Of Death - Bass Drum Of Death (album, Fat Possum/Bertus)
Jaaaaaaaaaa (vuist in de lucht momentje); heerlijk gruizige garageplaat van Bass Drum Of Death! Opent vervaarlijk heftig, maar het duo uit Mississippi heeft toch de nodige lucht en fijne liedjes ingebouwd, waarmee de tweede langspeler wat minder een slag in je gezicht is dan voorganger GB City.

Disclosure - Settle (album, Spotify)
Wat een kneitergoede plaat stampvol kneiterhits en dansvloerkillers van formaat. Disclosure brengt me helemaal terug naar de warme begintijd van de house en dat zonder bijgeleverde pilletjes... Ook om heeeeeeel hard op te gaan is die zomermix van Nobody Beats The DrumWerkmuziek pur sang, net vakkundig mijn toetsenbord mee gesloopt.

John Roberts - Fences (album, Dial/Kompakt/NEWS)
Weer een toprelease op Kompakt/Dial. Het vermaarde Duitse technolabel brengt de tweede plaat van John Roberts uit. De Amerikaan, vroeger meer van de deep house, levert bijzonder geslaagde experimentele elektronica, die tegen modern klassiek aanschuurt.

TIMO PISART Draait:

Baths - Obsidian (Anticon/Konkurrent)
"It is not a matter of if you mean it, it is only a matter of come and fuck me." Mijn favoriete moment op deze verder vrij intieme, bijzondere elektronische slaapkamerpopplaat, die onder je huid gaat zitten.

Jessica Pratt - Jessica Pratt (Birth/Konkurrent)
Nee, dit is geen plaat uit de freakfolk-beweging van de jaren '70 die nu een succesvollere reissue beleeft - zoals dat Vashti Bunyan en Linda Perhacs overkwam - maar het debuutalbum van een jongedame uit San Francisco. Dat doet wellicht wat af aan de mystificatie van deze plaat, maar neemt niet weg dat liefhebbers van eerdergenoemde folkvrouwen hun hart kunnen ophalen aan dit titelloze debuut. Fijn, hoor.

Disclosure - Settle
Killertracks! Lente! Zon! Dansvloer-, club- én radiohits! En dat alles geschreven door twee gasten die amper naar hun eigen releasefeest mogen (want 18+).

PAUL BIJKERK Draait:

London Calling
Mijn allereerste London Calling als stagiar voor 3voor12. Hoogtepunten: Unknown Mortal Orchestra eindelijk live mogen zien! En hoe? Lekker psychedelisch en rauw. Verder was de indiepop van Guards verrassend goed. Rauwe britpop van nieuwe band Superfood  en tot slot The Griswolds, afrikaanse indiepoop waar oud-collega Judith Laanen, als groupie uiteraard aanwezig was.

Michael Prins
Een kleine support voor deze jonge troubadour. Deze week kreeg hij Eric Corton aan het huilen in het programma De beste Singer Songwriter van Nederland. In het knusse cafeetje Hemmingway aan de Mauritsweg in Rotterdam, heb ik vele donderdagen onder genot van een biertje van zijn muziek mogen genieten. Ik heb zelfs nog een huisconcert van hem op mijn verjaardag mogen krijgen. Deze man zingt vanuit zijn ziel. Ik ben nog steeds fan. Zijn muziek is eindelijk op de radar.

Adam & The Relevants
Afgelopen zondag zat ik van s'ochtends tot s'avonds met een melodie in mijn hoofd, die ik bij elk geluidje om mij heen hoorde. Na wat doorzoeken, was ik erachter. Live Forever van Adam & The Relevants, daarom heel de week weer op de playlist gezet. Een meer dan terechte Hollandse Nieuwe van de maand, waar we na dit weekend weer afscheid van moeten nemen.

MENNO VISSER Draait:

The Weeknd - Kiss Land (losse track, Republic)
Sterke sample, goed gezongen, spannend: een Michael Jackson-reincarnatie.

Portugal. The Man - Evil Friends (album, Atlantic/Warner)
Deze in Amerika opvallend populaire indierockband in het collgecircuit heeft ditmaal gewerkt met producer Danger Mouse (o.a. Black Keys)- zo staat er trots groot op de sticker. Niet altijd een slimme match, maar wel bij nummers als Creep In A T-Shirt, Atomic Man en Modern Jesus, die opklaren van diens kenmerkende synthriffjes, poppsych en dito koortjes. Leuk album, al had hun vorige onvolprezen In The Mountain In The Cloud stiekem nog betere liedjes.

Metz op London Calling, @ Paradiso 24 mei 2013
Helaas een wat wisselvallige editie deze keer van London Calling. Maar het brutaal luide en superstrakke Metz maakte haar faam waar. Voor twee nummers best leuk - en dan moeten de oren weer afsuizen. Soort Traumahelikopter over vijf jaar.

STEPHAN VAN PEURSEM Draait:

Baths - Obsidian (Anticon/Konkurrent)
Frisse beats, intelligente teksten, fijne melancholie, hele goede plaat.

John Roberts - Fences (Dial/Kompakt/NEWS)
Spannende elektronische plaat op het grensgebied tussen dance, IDM,
kamerpop en neo-klassiek.

Verma - Coltan (Trouble In Mind)
Space is the place stelde Sun-Ra ooit. Verma heeft het begrepen,
blijkt uit deze fijne trip. Een mengeling van soundscapes, krautrock
en psychedelica die gelukkig eerder een verontrustende plaat
opleverent dan een zweverige. Far out!

ROOSMARIJN REIJMER Draait:

Disclosure - Settle
Jaarlijstjes materiaal. Waarschijnlijk wel mijn nummer 1 van het jaar, ook al is het pas eind mei. Op 2 tracks na die iets minder zijn schiet Disclosure iedere keer raak. Kom er nog maar eens om in deze muzikale tijd, een album dat compleet het vele keren beluisteren waard is. Een must hear!

Laura Marling - Once I Was An Eagle
Beetje rondklikken op de Luisterpaal kan mooie dingen opleveren. Deze week draaide ik in 3voor12 Radio een track van Laura Marling haar nieuwste worp en prikte ook even door het album heen op de radio. Ze heeft al twee Mercury's op zak dus dit mag geen nieuws zijn: Laura Marling hoort bij de top van haar genre.

Tessa Rose Jackson - Lost and Found
Geen Beste Singer Songwriter, geen Idols, geen The Voice... helemaal niks. Eigen kracht. Wat een prima singer songwriter is Tessa Rose Jackson toch. Dit is haar nieuwste single.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12