3voor12 draait (week 13): Charles Bradley, Tessa Rose Jackson en Foals 3voor12 draait (week 13): Charles Bradley, Tessa Rose Jackson en Foals

3voor12 Album van de Week is: Tessa Rose Jackson - Songs From The Sandbox

, Redactie 3voor12

3voor12 draait (week 13): Charles Bradley, Tessa Rose Jackson en Foals

3voor12 Album van de Week is: Tessa Rose Jackson - Songs From The Sandbox

Redactie 3voor12 ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3voor12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten, en om deze toe te lichten. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook een toplijstje uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3voor12.

3voor12 draait

Luister 3voor12 draait op podcast en Spotify. 3voor12 is ook te vinden op Last.fm en Twitter.

Top 10:

1. Charles Bradley - Victim Of Love (Daptone/V2)
"Het komt uit zijn tenen recht mijn hart in." (Atze de Vrieze)
"Het is lang geleden dat ik zo werd geraakt door een stem als door Charles Bradley." (Christiaan Walraven)
"Was deze man maar eerder ontdekt! Soul waar ik zielsgelukkig van word!" (Paul Bijkerk)
"Een authentieke doorleefde soulplaat met een traan in iedere noot en een lach na ieder nummer." (Stephan van Peursem)
2. Tessa Rose Jackson - Songs From The Sandbox
"Charmant bij elkaar geknutselde plaat voor een groot publiek." (Timo Pisart)
"Folkfruit voor acht tot tachtig." (Menno Visser)
"Wat een getalenteerde songwriter is Tessa Rose Jackson!" (Christiaan Walraven)
3. Foals @ Paradiso, 16 maart 2013
"Wat een energie, wat een lichtshow, wat een band. Dat wordt wat op Lowlands dit jaar!" (Judith Laanen)
"Ziet er uit als een heel erg goed feestje, dat ik zeker dit jaar nog ergens wil meepikken!" (Christiaan Walraven)
4. Bleached - Ride Your Head (album, Dead Oceans/Konkurrent)
"Zo'n fijne girlie liedjesplaat: Bleached. Next Stop = punky single, Looking For A Fight is nog beter." (Atze de Vrieze)
"Lekker gruizig, gejaagd en poppy surfpunkplaatje van de Amerikaanse zusjes" (Ingmar Griffioen)
5. Motel Mozaique festivalsampler
"Motel mist een 'grote' trekker als Mumford and Sons of Belle and Sebastian, maar is daardoor juist weer wat meer ontdekkingsfestival geworden." (Atze de Vrieze)
6. Retro Stefson - Glow (single, NEWS)
"Ongecompliceerde retrodisco met een vage shuffle en een omvallend ijsje. De Ijslanders staan op Motel Mozaique." (Menno Visser)
7. Torre Florim en Roos Rebergen - De Tweede Speeldoos (Excelsior/V2)
"Wat een speels plaatje vol goede liedjes en grappige teksten." (Timo Pisart)
8. Suit And Tie Johns, live @ Tweetakt, Utrecht, 28-03-13
"Lieten zich niet van de wijs brengen door technische problemen en ontdooide de bezoekers met een uitstekende psychrock set, dampend en verre van doorsnee."(Ingmar Griffioen)
9. Lapalux - Nostalchic (Brainfeeder/PIAS)
"Fijne stuiterbeats, mooie zanglijnen, sfeervolle samples, heerlijk plaat." (Stephan van Peursem)
10. The Strokes – Comedown Machine (RCA/Sony)
"Vooral het nummer One Way Trigger, als je daar niet van wil dansen eet ik mijn toetsenbord op." (Judith Laanen)

TIMO PISART draait:

Torre Florim en Roos Rebergen - De Tweede Speeldoos (Excelsior/V2)
Hij is er, hoor: De Tweede Speeldoos. Wat een speels plaatje vol goede liedjes en grappige teksten. Ieder liedje moet ik minstens vijfmaal grinniken, en op Discotheek wil ik zachtjes dansen (pfoeh, die baslijn!). Knap ook dat de songs níet flauw worden, of een gimmick. Het moge duidelijk zijn: De Speeldoos kan zo nog wel een paar edities door.

S O H N - The Wheel (single)
Veel te laat met ontdekken (deze clip is al een paar maanden oud), maar ik ga keihard op deze fijne trippy indie R&B, en raad eens wat: op ESNS13 (zijn allereerste show!) kreeg hij een 8,5 van collega Ingmar Griffioen, volgende week staat S O H N op Motel Mozaique én daarna ook op London Calling. Ik voorzie doorgroeimogelijkheden. Biddinghuizen in de zomer, clubtourtje in het najaar?

Tessa Rose Jackson - Songs From The Sandbox (Monocle/Rough Trade)
In oplopende volgorde hebben Lost and Found, (All The) King's Horses en Change Time de mass appeal, en met de rest van de plaat gaat Nederlands popfolkie Tessa Rose Jackson meer de diepte in, waardoor ook liefhebbers van de slimmere folkliedjes niet na een eerste luisterbeurt afhaken. Charmant bij elkaar geknutselde plaat voor een groot publiek.

MENNO VISSER Draait:

Cayucas - High School Lover (single Secretly Canadian/Konkurrent)
Leuker kunnen we het niet maken, nu nog wat warmer. Indietoppers in spe, half mei staan deze Californiers in de Tolhuistuin.

Retro Stefson - Glow (single, NEWS)
Ongecompliceerde retrodisco met een vage shuffle en een omvallend ijsje. De Ijslanders staan op Motel Mozaique.

Tessa Rose Jackson - Songs From The Sandbox (album, Monocle)

Folkfruit voor acht tot tachtig. Welkom bij dit fijne Nederlandse talent, dat in de reclamewereld leerde waar de mosterd te halen valt.

JUDITH LAANEN Draait:

The Strokes – Comedown Machine (RCA/Sony)
Eens een Strokes-fan, altijd een Strokes-fan. Niet meer zo’n rockinslag als vroeger toen ik uit m’n bolletje ging op Reptilia (vetste.Strokes.nummer.ooit), maar er staan wel extreem catchy en puike meeneuriërs op de nieuwe plaat Comedown Machine. Prijsnummer is natuurlijk de single ‘One Way Trigger’, als je daar niet van wil dansen eet ik mijn toetsenbord op.

Foals @ Paradiso, 16 maart 2013
Het is lang geleden dat ik zulke vlinders in mijn buik heb gehad zowel voor als na een concert van een band. Bij Foals gebeurde het, en ze fladderden harder dan een spastische teckel op een goede dag. Eén keer eerder zag ik ze in dezelfde zaal, in 2010. Toen zat ik op het balkon en moest ik recenseren. Het was niet strak uitverkocht zoals nu, en bij vlagen goed maar niet zo gaaf als twee weken terug. Foals is gegroeid op de derde langspeler Holy Fire, en dat merk je live. Wat een energie, wat een lichtshow, wat een band. Dat wordt wat op Lowlands dit jaar!

Nouveau Vélo – Daze
Deze band klinkt zoals de bandnaam al suggereert: als een nieuwe fiets. En je weet hoe goed een nieuwe fiets fietst, zelfs al is het een vervanger voor degene die je al had. Want ook dat is deze Nieuwe Fiets. Dromerige indiepop die we al kenden, maar dan in een nieuw Helmonds jasje. Hel-mond, ja. Ik wist ook niet dat ze daar muziek maakten. Laat je niet misleiden door het wat slome openingsnummer, tweede klapper Kite hakt er mooi in. Stonden niet voor niets vorige week op de Sound of the Dutch Underground in de Melkweg.
 

PAUL BIJKEK Draait:

Charles Bradley - Victim Of Love (Daptone/V2)
De nieuwe James Brown kwam pas op zijn zestigste in de schijnwerpers! Na het interview met Atze heb ik nog meer respect voor de soul man. Vorig jaar heb ik hem op een van de heetste dagen van het jaar mogen zien op Lowlands in de Lima, de souldanspansjes die alleen mijn vader nog uit zijn discoperiode dronken op verjaardagen kan maken, voert hij naadloos als een jonge hond op. Ze doen mij ook denken aan de zwartwit beelden die ik van Otis Redding op youtube heb mogen zien. Was deze man maar eerder ontdekt! Soul waar ik zielsgelukkig van wordt!

Majical Cloudz - Childhood's End
De man Davon Welsh uit montréal zit achter Majical Cloudz, hij werkte onder andere mee met grimes aan de hypnotiserende single Night music. In mei komt zijn debuutplaat Impersonator uit. De tekst in het nummer grijpt de luisteraar meteen, het verhaal gaat over de dood van zijn vader in zijn jeugd. Elektronische folk, prachtig nummer die gedragen wordt door mooie uithalen van de diepe stem van de zanger, begeleidt met elektronische piano, een subtiele beat en de elektronische strijkers brengen het tot een donker en mysterieus, maar vooral mooi nummer. komisch trouwens, het intro heeft hetzelfde pianoloopje als What I'd say van Ray Charles.

Top 5 van remixen van de 15 seconden van Daft Punk
Vorige week zette Daft Punk een trackileaks in van 15 seconden ter promotie van hun nieuwe plaat Random Acces Memoires die 21 mei uit moet komen. Yourmusicradar maakte een top 5 van de beste remixen die direct al via soundcloud door diverse muziekfreaks, het net op werden geslingerd. Ik kan niet wachten op die nieuwe plaat! Ik hoop ze toch ooit nog is live te mogen zien. Hier een mooie prank van collega's bij Mixmag, die een redacteur de nieuwe Daft Punk plaat op zijn bureau leggen.

INGMAR GRIFFIOEN Draait:

Purling Hiss - Water on Mars (album, Drag City/V2)
Jawel, meer psychedelische rock op de paal! En met beste Sonic Youth en grunge-injecties bovendien. Purling Hiss is geen ontdekking à la water op mars, maar je koopt er op korte termijn een stuk meer voor.

Suit And Tie Johns, live @ Tweetakt, Utrecht, 28-03-13
Staat al een week een hele beste psychgaragerock-plaat op de Luisterpaal. Jawel van de Gelderse Suit And Tie Johns mensen, gisteren zomaar te zien op Tweetakt. Het kwartet, tactvol aangekondigd als vijf jongens uit Nijmegen, liet zich niet van de wijs brengen door technische problemen en ontdooide de bezoekers met een uitstekende psychrock set, dampend en verre van doorsnee.

Bleached - Ride Your Heart (album, Dead Oceans/Konkurrent)
Lekker gruizig, gejaagd en poppy surfpunkplaatje van de Amerikaanse zusjes op Dead Oceans. Gaat het goed doen op de Le Guess Who? May Day.

CHRISTIAAN WALRAVEN Draait:

3voor12 Presenteert... Foals live in Paradiso, 16 maart 2013
Helaas kon ik niet bij het concert zelf zijn, maar des te blijer ben ik dat we de opname hebben. Ziet er uit als een heel erg goed feestje, dat ik zeker dit jaar nog ergens wil meepikken!

Tessa Rose Jackson - Songs From The Sandbox
Wat een getalenteerde songwriter is Tessa Rose Jackson! Naast de geweldige singles Change Time en All The Kings Horses gaat Tessa de diepte in op de rest van het album. En dat zonder de hooks uit het oog te verliezen. Heel erg knap gedaan!

Charles Bradley - Victim Of Love

Het is lang geleden dat ik zo werd geraakt door een stem als door Charles Bradley. En ook de liedjes zijn van bijzonder hoog niveau. Wie deze plaat niet luistert mag niet meer meedoen.

STEPHAN VAN PEURSEM Draait:

Charles Bradley - Victim Of Love (Daptone/V2)
Wat een held, die Charles. En wat gun je het het. Het kom't uit zijn tenen recht mijn hart in. Prachtig! Check ook het mooie interview van collega Atze de Vrieze

Lapalux - Nostalchic (Brainfeeder/PIAS)
Spannende plaat van deze producer uit Essex. Fijne stuiterbeats, mooie zanglijnen, sfeervolle samples, heerlijk plaat. Labelbaas Flying Lotus hoorde dat het goed was. Wie ben ik om hem tegen te spreken.

Ensemble Pearl - Ensemble Pearl (Drag City/V2)
Nieuwe band van Band van SunnO))) gitarist Stephen O’Malley, Boris basher Atsuo, Michio Kurihara en William Herzog (gitarist by Jesse Sykes & the Sweet Hereafter). Op deze plaat klinken ze samen als een psychotische Ennio Morricone die een soundtrack heeft gemaakt bij een horrorfilm van David Lynch. En ja: dat is een aanbeveling. Alleen niet luisteren voor het slapen gaan.

ATZE DE VRIEZE Draait:

Charles Bradley - Victim Of Love (album, Daptone/V2)
Een authentieke doorleefde soulplaat met een traan in iedere noot en een lach na ieder nummer. Mijn ontmoeting met de man was buitengewoon ontroerend. Volgende week in het land, gratis!

Bleached - Ride Your Head (album, Dead Oceans/Konkurrent)
Zo'n fijne girlie liedjesplaat: Bleached. Next Stop = punky single, Looking For A Fight is nog beter.

Motel Mozaique festivalsampler
Motel mist een 'grote' trekker als Mumford and Sons of Belle and Sebastian, maar is daardoor juist weer wat meer ontdekkingsfestival geworden. Op mijn lijstje: de indie r&b van Inc, de gereformeerde folk van Broeder Dieleman, electrosoul S O H N, de nieuwe Brainfeeder-man Lapalux en Torre en Roos's Speeldoos.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12