3voor12 draait week 18: The Benelux, Mikal Cronin en Mr. Probz 3voor12 draait week 18: The Benelux, Mikal Cronin en Mr. Probz

3voor12 Album van de Week is: Mikal Cronin - MCII (Merge/Konkurrent)

, Redactie 3voor12

3voor12 draait week 18: The Benelux, Mikal Cronin en Mr. Probz

3voor12 Album van de Week is: Mikal Cronin - MCII (Merge/Konkurrent)

Redactie 3voor12 ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3voor12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten, en om deze toe te lichten. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook een toplijstje uit. Een kijkje in de iPods, cd-spelers en harde schijven van 3voor12.

3voor12 draait

Luister 3voor12 draait op podcast en Spotify. 3voor12 is ook te vinden op Last.fm en Twitter.

Top 10:

1. The BENELUX - Liar
"Lekkere funky discobeat met overtuigende Britse postpunksound." (Paul Bijkerk)
"De Amsterdamse disco-electroband is terug en man man wat is die funky baslijn geil." (Ingmar Griffioen)
2. Mikal Cronin - MCii
"Heerlijke liedjesplaat met een fuzzy randje." (Atze de Vrieze)
3. Mr. Probz - Waves (single, eigen beheer)
"Zo'n nummer waar je de auto even voor de kant zet als hij op de radio komt." (Menno Visser) 
4. 10 jaar RAUW in 10 sets
" Niet zelden kwamen we voor sets van klasbakken als Boys Noize en de altijd geweldige Erol Alkan." (Ingmar Griffioen)
5. Akron/Family - Sub Verses (album)
"Noem deze plaat gerust Animal Collective light, maar er zit toch wat meer achter de jongste van Akron/Family." (Timo Pisart)
6. Adam & the Relevants - IV (EP)
"Zijn EP'tje IV telt tenminste één giga-hitje: Live Forever. In het najaar geheid in het gehele land te zien op de Popronde." (Timo Pisart)
7. Melt Yourself Down - We Are Enough (single, Leaf/ Konkurrent)
"Het ideale afropunk alternatief voor die slappe nieuwe !!!" (Atze de Vrieze)
8. Stylo G - Soundbwoy (single, 3BEAT, import UK)
"Kun je geruisloos instarten na Major Lazer. Dancehall met mass appeal...distortion! De Electric Avenue van 2013..." (Menno Visser)
9. Thomas Azier, live @ Noisey Launch 25-4-13
"Zeer synthy, zeer Duits, zeer groots, zeer 80-s maar dan met al het goeds-beter-best van nu, zoals toverlaptops en voicetuning. Sexy!" (Silvy Broeren)
10. !!! - THR!!!ER (Warp/V2)
"Punk gemixt met dance, elektronica, groovy baslijnen en piano, disco, kortom alles komt voorbij. Van begin tot eind spannend!" (Paul Bijkerk)

ATZE DE VRIEZE Draait:

Matias Aguayo - El Sucu Tucu (Soundcloud)
Hyperkinetische elektronische muziek van een Chileen in Duitse dienst.

Mikal Cronin - MCii (Album, Merge/Konkurrent)

Heerlijke liedjesplaat met een fuzzy randje.

Melt Yourself Down - We Are Enough (single, Leaf/ Konkurrent)

Het ideale afropunk alternatief voor die slappe nieuwe !!!

MENNO VISSER Draait:

Mr. Probz - Waves (single, eigen beheer)
Als een blok gesmolten voor deze tragische ballad en ik waarschuw je, dat zul jij ook na een paar keer luisteren. Zo'n nummer waar je de auto even voor de kant zet als hij op de radio komt. De single die Mr. Probz op de kaart zal zetten.

Stylo G - Soundbwoy (single, 3BEAT, import UK)
Kun je geruisloos instarten na Major Lazer. Dancehall met mass appeal...distortion! De Electric Avenue van 2013...

Guards - In Guards We Trust (album, Black Bell/PIAS)
In meerdere refreintjes zit een meezingfactor. Toch maar even uitchecken op de festivalweide dus.

TIMO PISART Draait:

Noem deze plaat gerust Animal Collective light, maar er zit toch wat meer achter de jongste van Akron/Family. De freakfolk en soms wat melige southern rock hebben ze voor goed deels achter zich gelaten voor een snufje psychrock en een paar hele mooie liedjes, zoals de single Until the Morning die ik eerder al op deze plek aanraadde.
 
Voila, met de derde single van SOHN kun je definitief zeggen dat hij zich schaart in de intieme slaapkamer-elektronica-pop van James Blake. Dit is zijn meest stemmige tot nu toe die uitbouwt tot een flinke climax. Op Motel Mozaïque viel de jongeman nog wat tegen met een matte show, op London Calling een mooie herkansing?
 
Lang leve de nieuwe Hollandse Nieuwe van de Maand, de brutale Ier Adam Quann. Zijn EP'tje IV telt tenminste één giga-hitje: Live Forever. In het najaar geheid in het gehele land te zien op de Popronde

PAUL BIJKERK Draait:

The BENELUX - Liar   (videoclip)
Collega Ingmar Griffioen gooide deze tip in de mail afgelopen week, ik kreeg de kans om de band te spreken over hun nieuwe album die in september zal verschijnen. Deze eerste track vind ik al heerlijk. Lekkere funky discobeat met overtuigende Britse postpunksound. Benieuwd naar het album, de stijl wordt omschreven als akoestische house!

!!! - THR!!!ER (Warp/V2)

De bandnaam beter bekend als Chk Chk Chk heeft inmiddels het vijfde album al weer af. Ik heb ze veel te laat ontdekt. Punk gemixt met dance, elektronica, groovy baslijnen en piano, disco, kortom alles komt voorbij. Van begin tot eind spannend!

Thee oh Sees - Toe Cutter - Tumb Buster (videoclip)
Wederom getipt door een collega, deze keer Timo Pisart, die het nieuwe nummer van Thee oh Sees doorstuurde. Lekkere vuige plaat met rauwe noisy sound. Overigens een hele heftige clip met veel geweld.

INGMAR GRIFFIOEN Draait:

10 jaar RAUW in 10 sets
Als er een clubavond is waar ik vaak heb staan bangen is het RAUW wel. Niet zelden kwamen we voor sets van klasbakken als Boys Noize en de altijd geweldige Erol Alkan. Tel daar de aanwezigheid van opperhoofd en vaste waarde Joost van Bellen bij op en je hebt een geheid feestje. Van Bellen dook in de 3voor12 archieven en diepte deze sets op.

Daughter - Get Lucky (Daft Punk cover)
Hoogtepunt in de hausse aan bewerkingen en Daft Punk-grollen is toch wel deze Daughter remix. Live uitgevoerd voor de BBC, duister en zo spannend.

The Benelux - Liar
Ik krijg momenteel dit nummer van The Benelux maar niet uit mijn hoofd. De Amsterdamse disco-electroband is terug en man man wat is die funky baslijn geil. Maandag te vinden op de Hollandse Nieuwe sampler, met nog veel meer moois.

SILVY BROEREN DRAAIT:

The Knife, live @ Docks, Hamburg 27-4-13
Als je na een soort alternatieve cirque du soleil performance aan het einde, zonder toegift, een zaal om 21.00 uur hebt veranderd in een kolkende nachtclub, dan heb je me. Het voelde alsof The Knife besloten had om met alle beste vrienden op tour te gaan en elke avond met een waanzinnige verkleedpreparty op de best mogelijke muziek (nl eigen muziek) zich lelijk en bevrijd in het zweet te dansen op een podium, liefst tot in de ochtendgloren. Wil ik ook!

James Blake – Overgrown (album, Universal)
Het is weer tijd voor open dakje auto muziek en daarvoor is James Blake’s nieuwe een heerlijke lenteochtend vibe. Op repeat een tijdje, want dit album moet eerst onder je huid kruipen. Vooral de alarmsounds samen met de ‘croons’ en bassige ondertonen vind ik bloedmooi. Mijn favorieten nu zijn Overgrown, I Am Sold, Voyeur, To The Last.

Thomas Azier, live @ Noisey Launch 25-4-13
Zeer synthy, zeer Duits, zeer groots, zeer 80-s maar dan met al het goeds-beter-best van nu, zoals toverlaptops en voicetuning. Sexy!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12