Poppodium Het Kasteel in Alphen failliet Poppodium Het Kasteel in Alphen failliet

Alle optredens na het weekend komen te vervallen

, Atze de Vrieze

Poppodium Het Kasteel in Alphen failliet

Alle optredens na het weekend komen te vervallen

Atze de Vrieze ,

Poppodium Het Kasteel in Alphen aan den Rijn is failliet. In juni kondigde het podium al aan ernstig in de problemen te komen door een bezuiniging op de gemeentesubsidie. Die is nu fataal geworden.

In een mail aan relaties die in bezit van 3voor12 is, schrijft programmeur Bode Koekenbakker: "Helaas is er een doos met oude schulden opengetrokken en die kan vanzelfsprekend niet meer dicht. Tot vandaag was er een kans dat we een doorstart zouden kunnen maken, maar ook dat heeft de gemeente tegengehouden. Ondanks het verbeterde aanbod van popmuziek, de ruim verdubbelde bezoekersaantallen de afgelopen anderhalf jaar, de nog betere prognoses voor dit najaar en de groeiende rol van het Kasteel in het clubcircuit, is het dus niet gelukt de gemeente op andere gedachten te brengen."

Het onheilsbericht komt niet als een verrassing. In juni stelde directeur Edwin Bruins tegenover 3voor12 dat het wel eens snel afgelopen kon zijn. "In deze vorm wel. Wij hebben één subsidiebron en dat is de gemeente. Wij draaien vier ton omzet en krijgen 110.000 subsidie, dat kan ik niet goed maken."

Het Kasteel ging in 2008 al bijna failliet na een verbouwing, maar na een doorstart als stichting mocht het podium door. Bruins: "We mochten professionaliseren, maar wel voor een minimaal bedrag. Bij een podium van vergelijkbare grootte als Mezz in Breda hebben ze zeven of acht betaalde krachten." De vraag is dan ook wat Alphen voor een poppodium over heeft, nu ook deze gemeente moet bezuinigen. "Er zijn wel manieren om sneller te bezuinigen, maar dat is niet aan mij", merkt Bruins op. "Ik dacht dat de intentie was om door te gaan, maar dat ligt toch anders. Terwijl we waarschijnlijk dit jaar voor het eerst winst maken."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12