#LC12: De natte droom van de zusjes Haim komt nog niet uit #LC12: De natte droom van de zusjes Haim komt nog niet uit

Dieet van AM rock en arrenbie klinkt wel origineel

, Menno Visser

#LC12: De natte droom van de zusjes Haim komt nog niet uit

Dieet van AM rock en arrenbie klinkt wel origineel

Menno Visser ,

Bidding wars, weet je wat dat is? Dat is als platenmaatschappijen tegen elkaar op gaan bieden om een band tot een handtekening te bewegen. Dat gebeurde met de Amerikaanse zusjesband Haim. Er wordt gefluisterd dat er echt tonnen voorschot is geboden, in ieder geval meer dan wat je in deze magere tijden ooit terug zou kunnen verdienen.

MUZIEK
Drie zusjes van een jaar of twintig, die door hun ouders opgevoed zijn met mainstream AM rock, maar zelf meer van staccato arrenbie houden. Van links naar rechts voor de kijkers in de zaal eerst de langbenige Alana op toetsen en gitaar (19 lentes jong, ook wel 'Baby Haim' geoemd). In het midden op leadgitaar Danielle (22, Rocky Haim), die al gespeeld heeft met Julian Casablancas van The Strokes. En rechts in bloemetjesjurk de oudste zus Este (24) op bas, die vanwege haar muzikale opleiding Brainy Haim heet. En o ja, er is ook nog een mannelijke drummer, Dash Hutton. Samen bregen ze een folkrock mix met arrenbie invloeden, die nog het meeste op Fleetwood Mac lijkt.

PLUS

Origineel klinkt het zeker. Staccato gebrachte rock met af en toe vinnige uithalen van frontvrouw Rocky Haim, die echt wel een stevig potje gitaar kan spelen. Brainy Haim heeft een leuk gespeelde fittie met het publiek op de ballustrade: "Kom maar naar beneden om dat recht in mijn gezicht te zeggen." Niemand durft. En Baby Haim is een ster in het vakkundig afknippen van haar spijkerbroek - het oog wil ook wat.

MIN

Opgegroeid op een dieet van Amerikaanse rockbands als Journey, Eagles, Boston, R.E.O. Speedwagon en vooral Fleetwood Mac - wat zou je dan coveren? Niet Fleetwood Mac als iedereen je daarmee vergelijkt natuurlijk. Maar dat doen ze wel, een rockende versie van de Fleetwood Mac klassieker Oh Well, die zo wel wat weg heeft van Led Zeppelin. Het maakt wel pijnlijk duidelijk dat het meeste van hun eigen materiaal niet sterk genoeg is. En met trommelgeroffel de set eindigen is wel een beetje de Safri Duo-truc van 10 jaar terug.

CONCLUSIE
Drie jonge langharige zussen, die een bijzonder muzikale mix brengen, dat moet toch de natte droom van iedere A&R-manager zijn? Helaas is het nog niet helemaal de natte droom van de gemiddelde concertbezoeker. Dat ligt aan dat het songmateriaal nog niet pakkend genoeg is. De single Forever mag er best zijn, de rest verdrinkt in goede bedoelingen: origineel, maar het werkt gewoon niet. Een vrouwenband als Warpaint is echt een stukje spannender live. Gelukkig valt er genoeg te koekeloeren naar Baby Haim, Brainy Haim en Rocky Haim...

CIJFER:
6,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12