Hooikoorts: Skip&Die op 5 Days Off 2013

Maceo Plex zegt af, Tensnake vervangt

Redactie 3voor12 ,

Skip&Die is toegevoegd aan de woensdag van 5 Days Off in Paradiso. Maandag was er nog slecht nieuws voor 5 Days Off, want headliner Maceo Plex zegt af 'wegens persoonlijke omstandigheden'. Het goede nieuws is dat Tensnake vervangt. Vorige week werden de laatste namen bekend: op vrijdag 8 maart verzorgt het Amsterdamse Delsin Records een clubnacht in de Melkweg met Luke Slater, Cosmin TRG, Conforce en Mike Dehnert en een "We Love 5 Days Off"-ode door Dekmantel Soundsystem, Makam, Olff en Melon. Eerder werden The Magician, Netsky, James Holden, Booka Shade, Maceo Plex en Bloody Beetroots bevestigd. 5 Days Off opent de volgende editie met het concert van The Bloody Betroots, op woensdag 6 maart 2013 in Paradiso. Het festival vindt voor de dertiende keer plaats van 6 tot en met 10 maart 2013 in de Melkweg, Paradiso en De Balie.

13 februari: Skip&Die toegevoegd aan de line-up van woensdag 6 maart in Paradiso met o.a. The Magician.

11 februari:
Headliner zegt 5 Days Off 2013 af. De Amerikaanse Spanjaard beroept zich op 'persoonlijke omstandigheden'. Tensnake vervangt.

6 februari: Het 5 Days Off-programma is compleet. De vrijdag in de Melkweg zal in het teken staan van het Amsterdamse Delsin Records, met Luke Slater, Cosmin TRG, Conforce en Mike Dehnert en een "We Love 5 Days Off"-ode door Dekmantel Soundsystem, Makam en Melon. Olff vervangt de eerder aangekondigde San Proper, en ESHU is ook nog toegevoegd aan de line-up.

22 januari: 5 Days Off bevestigt Jackson and his Computer Band (Warp) als extra naam voor de HudMo avond op woensdag 6 maart in de Melkweg.

17 januari: Canto Ostinato van de eind vorig jaar overleden componist Simeon ten Holt krijgt zaterdag 9 maart een elektronische uitvoering in Paradiso. Tevens zijn The Magician, Tom Trago, SHMLSS en Riptide toegevoegd aan het festivalprogramma.

3 januari: Booka Shade is bevestigd voor 5 Days Off. Zij staan op donderdag 7 maart, voorafgaand aan Audio Culture, in Paradiso.

20 december: 
Er zijn nieuwe namen bevestigd voor 5 Days Off
Hudson Mohawke, AraabMuzik, Eprom, Krampfhaft, Jameszoo, Akkachar, DJ+, Brutuzz Maceo Plex, Tale Of Us, Homework, Job Jobse, Detroit Swindle, Nathan Fake, Lone (dj set), Wesley Matsell, Luke Abbott, Dam Mantle, Jorn Liefdeshuis, Hannes Rasmus en Lukid.

29 november:
De eerste namen van het Amsterdamse dancefestival 5 Days Off zijn door de organisatie bekendgemaakt. Het festival opent woensdag 6 maart 2013 met een concert van The Bloody Beetroots. Op donderdag 7 maart treedt Modeselektor op in de Melkweg, de Belgische Netsky staat op zaterdag 9 maart in Paradiso. Mr. Scruff zal zondag 10 maart 5 Days Off afsluiten met een vijf uur durende set in de oude zaal van de Melkweg.

De volgende artiesten komen ook op 5 Days Off 2013:

Mr Scruff, Benji B, Floating Points, Baauer, Bloody Beetroots, Gilles Peterson, Midland, George Fitzgerald, Mattikk, James Holden, Audio Culture, Netsky, Camo & Krooked, S.P.Y., Fred V & Grafix, MC's Wrec & Dynamite, Modeselektor dj-set, Shed, Addison Groove, A Made Up Sound, Anstam, Phon.o, Bambounou en Benjamin Damage.

Het festival beleeft volgend jaar de dertiende editie van 6 tot en met 10 maart 2013 in Paradiso, Melkweg en De Balie in Amsterdam. De kaarten voor deze vier avonden zijn naast de Early Bird passe-partouts nu in de verkoop. De passe-partouts kosten 70 euro (excl. servicekosten en lidmaatschap). De kaarten zijn te koop via de bekende voorverkoopadressen en www.5daysoff.nl. In december gaan de overige kaarten voor andere shows in de voorverkoop.