Opwarmen voor Pinkpop (1): Mumford and Sons Opwarmen voor Pinkpop (1): Mumford and Sons

Bekijk hier de video van Mumford and Sons op Lowlands 2010

, Willem van Zeeland

Opwarmen voor Pinkpop (1): Mumford and Sons

Bekijk hier de video van Mumford and Sons op Lowlands 2010

Willem van Zeeland ,

Ze zijn natuurlijk de ideale opmaat naar het afsluitende concert van Bruce Springsteen: Mumford and Sons treedt als een na laatste aan op de main stage op de Pinkpopmaandag. Om alvast in de stemming te komen kun je nu op 3voor12 kijken naar het concert dat zij in 2010 gaven op Lowlands.

Menno Visser, de muzieksamensteller van 3voor12 waardeerde dit concert destijds met een rapportcijfer 9 in een artikel met de titel "Hulde aan de banjokerk van Mumford And Sons" In ieder nummer wordt de spanning sterk opgebouwd en er is telkens weer die ontlading als de banjo invalt en de hele tent vervolgens explodeert. Enkele maanden later, in december 2010, wordt hun single The Cave door het 3voor12-publiek uitgeroepen tot Single Van Het Jaar.

Op het Amerikaanse festival SXSW gaat de film The Big Easy Express in premiere, over drie bands die met de trein op tournee gaan: Mumford & Sons, Edward Sharpe and the Magnetic Zeros and the Old Crow Medicine show. Op het aansluitende feestje speelt Mumford and Sons enkele nieuwe nummers. Dat zullen ze op Pinkpop ongetwijfeld ook gaan doen.

De komende dagen kun je op 3voor12 meer vooruitblikken op Pinkpop verwachten, telkens geïllustreerd met bijzonder videomateriaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12