Opwarmen voor Pinkpop (2): Moss mag openen op het hoofdpodium

Zanger Marien Dorleijn over zijn Pinkpop-gevoel en live-opnames uit Tivoli

Willem van Zeeland ,

Moss mag de main stage openen op de Pinkpopzaterdag. Het wordt hun grootste optreden ooit. We spraken met zanger Marien Dorleijn over zijn Pinkpop-gevoel. En je kunt hier in het kader van Opwarmen Voor Pinkpop het concert van Moss bekijken dat we op 16 februari 2012 filmden in Tivoli Utrecht.

Pinkpop

Het is voor Moss de eerste keer dat de band op Pinkpop staat, maar voor zanger Marien Dorleijn niet. Hij speelde hier al eens met Caesar in het jaar 2000 in de 3FM-tent. Het Amsterdamse trio Caesar was in die dagen het kroonjuweel van Excelsior Recordings en Marien Dorleijn was voor de live optredens als vierde bandlid aan de bezetting toegevoegd. Marien: "Pinkpop 2000 was het eerste grote festival waar ik ooit speelde. Ik herinner dat het applaus met zoveel publiek echt keihard is, daar was ik echt van ondersteboven. Dat doet wat met je. Heel bijzonder dat we er nu met Moss mogen spelen. We waren in ons hoofd vooral bezig met de vraag of we op Lowlands zouden mogen spelen en toen kwam ineens out of the blue het verzoek van Pinkpop en of we binnen een dag wilden beslissen. Ik ben er echt heel erg trots op."

Op Lowlands 2010 kreeg Moss het rapportcijfer 9 van 3voor12 voor een uitbundige show met als bijzondere verrassing zes extra drummers, onder andere Bjorn Ottenheim van zZz en Joppe Molenaar van Voicst. Kunnen we op Pinkpop weer zoiets spectaculairs verwachten? Marien: "We hebben... Nee, dat weet ik nog niet. Laat ik zeggen dat we er flink mee bezig zijn geweest om ervoor te zorgen dat we een goeie show neer kunnen zetten."

Verwacht Marien dat Pinkpop Moss groter zal maken? Marien: "Er spelen wel wat dingen. Rond Pinkpop gaan we onze najaarstournee aankondigen. 3FM draait nu onze single en dat is ook mooi natuurlijk. Maar wat ik veel belangrijker vind is dat we als band nu al negen jaar bezig zijn en dat we dit vooral op eigen kracht bereikt hebben. Dat vind ik echt heel erg tof. Het gaat ons om de muziek en niet om alles er omheen. Dat we nu op Pinkpop staan bewijst voor mij dat we echt ons eigen plekje hebben verdiend in de Nederlandse popmuziek en we blijven voorlopig nog wel even."


 

Tivoli

Op 16 februari namen we een bijzondere 3voor12 Presenteert... Moss op in Tivoli Utrecht. De band wilde eens wat anders en speelde midden in de zaal, op de vloer, voor een select gezelschap van ongeveer 200 fans. Onder regie van Luuk Bouwman van Aux Raus leidde tot de prachtige concertregistratie die je via bovenstaande link kunt bekijken.