Nieuw op 3voor12radio: Deadmau5, Major Lazer en Miles Kane

Deadmau5 met The Veldt is 3voor12 single van de week

Menno Visser ,

Ook deze week weer drie nieuwe tracks op 3voor12radio van de Canadese dj Deadmau5, de Britse indiezanger Miles Kane en het Amerikaanse dj-project Major Lazer. Deadmau5 heeft met The Veldt deze week de 3voor12 single van de week.

3voor12 Single van de Week:

Deadmau5 - The Veldt (EMI)
Bakken vol met reacties als je dit nieuwe nummer van Deadmau5 draait. De nummer vier dj van de wereld wil dan ook graag meer als muzikant dan als dj te boek staan. Met dit poppy The Veldt moet dat wel gaan lukken. De Canadees staat bij 3FM bekend als leverancier van tracks als I Remember en Ghosts 'n Stuff. Voor de echte freaks: The Veldt is een kort verhaal over technologie uit 1950 door de Amerikaanse schrijver Ray Bradbury.

Ook nieuw op de 3voor12 playlist:

Major Lazer feat. Amber - Get Free (V2)
Gratis downloads hebben soms een enorme impact. Zeker als ze van een gerespecteerd danceproject afkomstig zijn. In een week tijd werd deze nieuwe Major Lazer track wereldwijd honderdduizenden keren gedownload. Major Lazer is dan ook niemand minder dan de dj's Diplo (USA) en Switch (UK), al is die laatste net opgestapt wegens muzikale meningsverschillen. Ze waren verantwoordelijk voor dancehall/reggae/electro crossover tracks als Pon De Floor. Op deze heupwiegende track zingt Amber Coffman van de New Yorkse indieband Dirty Projectors.

Miles Kane - First Of My Kind (Sony)
Soms is het tussendoortje net zo lekker als het hoofdgerecht. De Britse indierockzanger Miles Kane dacht even met Record Store Day een vinyl EP-tje te droppen ter ere van de feestdag van de platenzaak. Maar dit ambachtelijke First Of My Kind leverde de andere helft van Last Shadow Puppets zoveel aandacht op, dat hij niet anders kon dan het officiële release geven. We kunnen niet wachten op de opvolger van zijn debuutalbum Colour Of The Trap...

Verder op de 3voor12radio playlist:

Moss - The Hunter (Excelsior, 5e week)
Bombay Show Pig - Shackles And Chains  (Kytopia, 4e week)
China Rats - To Be Like I    (Once Upon A Time Records, 4e week)
Blaudzun - Flame On My Head (V2, 3e week)
Drive Like Maria - Boomerang (PIAS, 3e week)
DeWolff - Voodoo Mademoiselle (REMusic, 2e week)
Sef - De Wereld In (TopNotch, 2e week)
Will & The People - Lion In The Morning Sun (Baggy Trouser Music, 2e week)

3voor12radio met Roosmarijn Reijmer is elke maandag tot en met donderdag op 3FM tussen 22 en 01 uur.