Festival deBeschaving verlaagt ticketprijs

“Dit jaar zullen we nauwelijks kaarten weggeven”

Erik Zwennes ,

Het Utrechtse festival deBeschaving heeft besloten de ticketprijs te verlagen van €37,50 naar €22,50. Bezoekers die al een toegangsbewijs hebben aangeschaft ontvangen €15,00 aan consumptiemunten. Het festival zegt hiertoe te besluiten uit onvrede over de ticketprijs door potentiële bezoekers. "De kaartverkoop is op de goede weg, we hebben zeker al wat tickets verkocht", aldus een woordvoerder.

Festival deBeschaving vindt op 30 juni plaats in het Utrecht Science Park (De Uithof), in de Botanische Tuinen. Op het affiche staan namen als Slagsmålsklubben, We Were Promised Jetpacks, Vadoinmessico en Zulu Winter. Mooie namen, maar volgens het publiek niet de prijs van €37,50 waard. Volgens woordvoerder Nicole Hofman kon het festival de feedback niet negeren. Tegelijkertijd is de line-up gecompleteerd met Blood Red Shoes, Will and The People en Mala Vita.

Vorig jaar had deBeschaving het ook al niet gemakkelijk. Destijds gaf het veel kaarten gratis weg. Magazine Oor sprak van 'een tsunami van vrijkaarten'. Ook mochten mensen met een kaartje voor het afgelaste Concert At Sea met 50% korting naar binnen. Hierop kwam veel kritiek. Dit jaar kiest deBeschaving er volgens Hofman voor om niet meer en masse kaarten weg te geven. “Natuurlijk hebben we mediapartners die via prijsvragen enkele toegangsbewijzen weggeven, maar dat is zeer minimaal.”