Nieuw op 3voor12radio: M83, The Kik, AWOLNATION, Madeon en Ewert & The Two Dragons Nieuw op 3voor12radio: M83, The Kik, AWOLNATION, Madeon en Ewert & The Two Dragons

AWOLNATION met Sail single van de week

, Menno Visser

Nieuw op 3voor12radio: M83, The Kik, AWOLNATION, Madeon en Ewert & The Two Dragons

AWOLNATION met Sail single van de week

Menno Visser ,

Maarliefst vijf nieuwe singles deze week op 3voor12radio, varierend van Amerikaanse rock (AWOLNATION), tot Nederbiet (The Kik), tot Franse dance (Madeon), tot Franse crossoverpop (M83) tot Estlandse folkpop (Ewert & The Two Dragons. AWOLNATION vlagt met Sail als 3voor12 Single van de Week.

3voor12 Single van de Week:

AWOLNATION - Sail (EMI)
Heel soms heb je van die nummers die alle radiowetten tarten en daarom juist een enorme hit worden. Sail van het Amerikaanse AWOLNATION is er zo eentje. Het is de band van Aaron Bruno, die de bijnaam AWOL (deserteurin het leger) kreeg omdat hij altijd weggaat zonder te groeten. Het nummer werd bekend doordat het onder een video kwam van skydiver Jeb Corliss. Sindsien is het een internethit, en nu is ook Nederland aan de beurt. Het staat ook op het debuutalbum van AWOLNATION, Megalithic Symphony.

Ook nieuw op de playlist:

M83 - Reunion (PIAS)
Het Franse M83 is al ruim tien jaar bezig, maar brak pas internationaal door bij een groot publiek met hun vorige single Midnight City. Het electronische project met gitaren van Anthony Gonzalez valt moeilijk te omschrijven, maar zweeft ergens tussen dance en rock. Was Midnight City meer een dancetrack, dit Reunion is een poppy meezinger voor de zomerfestivals. Allebei terug te vinden op het ambitieuze dubbelalbum Hurry Up, We're Dreaming.

Ewert & The Two Dragons - (In The End) It's Only Love (V2)
Estland…is dat niet zo'n land waar ze wel eens het Eurovisie Songfestival winnen? Ze maken daar gelukkig ook credibile popmuziek. Mogen we je voorstellen aan de band van Ewert Sundja? Ewert and The Two Dragons was de hit op het Groningse Eurosonic Festival. Inmiddels toeren ze door heel Europa en worden ze in vele landen op de radio gedraaid. Dit poppy folkliedje komt van hun tweede album Good Man Down.

The Kik - Simone (Excelsior)
The Kik is een doorstart van The Madd, het Haagse sixtiespopbandje, bekend van aanstekelijke beatliedjes als Jump Now. Maar de band rond de goedgebekte Dave Von Raven heeft een bijzondere zet gedaan: ze zingen tegenwordig in het Nederlands. Eind mei verschijnt hun debuutalbum Springlevend op maar liefst twee labels tegelijk: Excelsior en TopNotch, want beide labels zijn enthousiast. Over welke Simone zingen ze eigenlijk?

Madeon - Icarus (Spinnin')
Een nummer opgebouwd met negenendertig samples live spelen, ga er maar aanstaan. Niet voor niets werd de clip van Madeon's Pop Culture een internethit met 10 miljoen views. Zo'n nummer is natuurlijk niet te clearen, vandaar dat de Franse danceproducer nu met een eigen nummer komt. Deze Hugo Leclerq wordt pas deze maand meerderjarig en begon al op zijn elfde...

Verder nog op de 3voor12radio playlist:

China Rats - To Be Like I   (Once Upon A Time Records, 6e week)
Drive Like Maria - Boomerang (PIAS, 5e week)
Sef - De Wereld In (TopNotch, 4e week)
Miles Kane - First Of My Kind (Sony, 3e week)
Damon Albarn - The Marvelous Dream (EMI, 2e week)
Electric Guest - This Head I Hold (Warner, 2e week)

3voor12 Album van de Week

3voor12radio is elke maandag tot en met donderdag op 3fm tussen 22 en 01 uur met Roosmarijn Reijmer.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12