Rapper Aziz sluit zich aan bij Önder’s (Murda Turk) CakeBoys

EP Maak Pokoe & Gwa Loktoe nu op de Luisterpaal

Erik Zwennes ,

De eenentwintigjarige Aziz presenteert vrijdag zijn debuut-EP Maak Pokoe & Gwa Loktoe, vandaag gaat deze in premiere op de Luisterpaal. Aziz is de nieuwste aanwinst van Önder’s (Murda Turk) movement CakeBoys. De Nijmegenaar werkt op zijn plaat onder meer samen met producer Felix Laman, bekend van diverse Ski Leraar Bruin Money Gang producties.

Aziz van Aalst is geboren in Amsterdam en verhuisde op jonge leeftijd naar Nijmegen, wat ook zeker te horen is aan zijn typische flow. Al jaren schrijft hij teksten, onder meer geinspireerd door rapper Winne. Sinds hij zich inschreef bij de Herman Brood Academie is hij er serieus mee aan de slag. “Muziek maak ik thuis en bij anderen, die studie is voor mij vooral voor alle zaken die er bij komen kijken als artiest. Ik heb nu echt het idee dat ik er klaar voor ben om mijn muziek te presenteren voor een breder publiek. Ik doe iets totaal anders dan wat er al is en ben nu op een ander niveau dan bijvoorbeeld twee jaar geleden.”

De EP Maak Pokoe & Gwa Loktoe (letterlijk: maak muziek en ga omhoog, red.) is een samenstelling van oudere en verse tracks opgenomen tijdens het afgelopen jaar. Vrijdag verschijnt tegelijk met de download de videoclip bij het nummer Wrijving. Ondertussen is Aziz ook druk met een CakeBoys mixtape samen met rappers Jonna en Rambo, artiesten die door Önder zijn samengebracht. Hoe komt Aziz eigenlijk aan de gewilde producties van Felix Laman? “Felix en ik zitten sinds het eerste jaar bij elkaar in de klas, dat is het voordeel van deze school. We kenden elkaar niet, maar zijn elkaars werk gaan checken en het klikte, ook muzikaal.”

Aziz heeft zijn liveshow inmiddels al staan. “Ik treed al regelmatig op in de omgeving van Nijmegen, tegelijk ga ik nu mee met Önder’s shows.” Op 2 juni zal Aziz ook enkele tracks doen tijdens het optreden van Önder in Paradiso onder de naam Sucka Free.