Mr. Polska in Polen: "Het is erop of eronder" Mr. Polska in Polen: "Het is erop of eronder"

Rapper doet verslag van EK voor Radio 1

, Ingmar Griffioen

Mr. Polska in Polen: "Het is erop of eronder"

Rapper doet verslag van EK voor Radio 1

Ingmar Griffioen ,

Mr. Polska is uiteraard in Warschau in zijn geboorteland Polen voor de voetbalwedstrijd van de eeuw tegen Rusland. Gehuld in Pools voetbalshirt doet de rapper dagelijks verslag voor Studio Sportzomer op Radio 1. Dat wordt natuurlijk lastig tegen die Russen met die Nederlandse bondscoach? "Haha, iemand van Nederland moet het toch goed doen."

"Ik ben ambassadeur van het goede leven", reageert de goedlachse Polska aan de telefoon op de vraag hoe hij zijn rol ziet. Hij is in Polen met de NOS en Studio Sportzomer en doet nog tot en met vrijdag verslag voor Radio 1. Polska maakt korte repo's over Polen en niet alleen over het EK, die tussen 15.00 en 16.00 uur uitgezonden worden. Hij zit vanavond in het stadion voor de match tegen Rusland, maar mist de derde poulewedstrijd tegen Tsjechië. "Ik ben hier maar tot vrijdag. In het weekend heb ik weer gewoon optredens in Nederland."

Polen wacht een zware kluif tegen Rusland, verwacht de Utrechter. "Het wordt de Clash of the Titans, erop of eronder. Rusland is wel echt heel goed, dus Polen moet alles op alles zetten om er wat van te maken." Polska is overtuigd dat zijn team een kans maakt. "Als je gister Oekraïne ziet tegen Zweden, dan zie je dat alles mogelijk is. Ik hoop dat ze met dezelfde drang spelen als Oekraïne en verwacht minimaal een gelijkspel. Ik denk niet dat ze verliezen en dan is er nog hoop. Als we van Tsjechië winnen is het allemaal goed."

Met de veelbesproken rivaliteit tussen Rusland en Polen valt het wel mee, merkte Polska tijdens zijn reportages. "Natuurlijk is er een beetje rivaliteit en is er een geschiedenis tussen de landen. De media spreken over botsingen, maar wij spraken vandaag veel Russen en die zijn allemaal heel chill. Ze zeiden te hopen op een gelijkspel zodat Rusland en Polen allebei verder kunnen komen, ook mensen van de Russische supportersvereniging hopen dat."

De rapper geniet volop van de week in Polen. "Voor mij is dit allemaal nieuw. Ik ben voor het eerst van mijn leven in de hoofdstad Warschau. Normaal kom ik in Polen voor mijn familie en kom ik alleen in hun stad. Het is heel mooi om dit te zien, hoe heel Europa hier samenkomt. Het EK is goed voor de economie en goed voor het beeld dat van Polen bestaat."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12