ESNS12: KnuffelPool Mr. Polska schittert tussen klitters en klatergoud ESNS12: KnuffelPool Mr. Polska schittert tussen klitters en klatergoud

Zowel het publiek als zijn broek gaan op de knieën

, Menno Visser, foto's Nick Helderman

ESNS12: KnuffelPool Mr. Polska schittert tussen klitters en klatergoud

Zowel het publiek als zijn broek gaan op de knieën

Menno Visser, foto's Nick Helderman ,

Echt waar: een gouden wasmasjien op het podium. Gaan andere artiesten hard voor een gouden plaat, de Pool van het Jaar tovert graag een gouden versie van het huishoudtoestel te voorschijn. De Pool van het Jaar is namelijk superlief voor zijn moeder. En dat apparaat voor grote wasjes is niet de enige verrassing vanavond in de raprevue met zijn kornuiten van Nouveau Riche.

CONCERT

Mr. Polska featuring Nouveau Riche, Noorderslag, 3voor12-zaal, 14 januari 2012.

MUZIEK
Simpele en doeltreffende raps over keiharde beats van reggaeton, gabber en dubstep. Zeg maar: New Kids maar dan op z'n Pools. Het meest bekend is Polska van de undergroundhit "Vinger Op De Klitter", een sooort "Broodje Bakpao" 2.0. Na het verzamelalbum "Alziend Oor" met de hele Nouveau Riche crew verscheen in oktober de solo EP van Mr. Polska, "De Boswachter". In maart komt zijn langverwachte debuutalbum.

PLUS
Mr. Polska is een showman. Als voor het beste effect van "Het Datekanon" in zijn boxershort moet worden gerapt, gaat zijn broek op de knieën. Ondanks zijn geringe lengte schittert Polska tussen de rest van Nouveau Riche crew door zijn guitige oogjes. Je zou zo een tweedehands Opel Kadett van hem kopen omdat je het hem gunt. De inventieve knetterharde beats van Boaz vd Beats maken het feestje compleet.

MIN
Jammer dat Polska niet al vanaf het begin van de show op het podium staat, want hij is wel de ster. De eerste tien minuten worden gevuld door een paar mindere goden uit de Nouveau Riche crew. Verder heeft het repertoire tekstueel wat weinig om het lijf, afgezien van de aanklacht Gustav tegen een hyprocriete Poolse oom . Nu is Polska natuurlijk geen afgestudeerd Neerlandicus maar veel verder dan het ophemelen van bier en seksueel expliciete toespelingen gaat het niet. O ja, hij droomt van een huis op een berg. Voor ons een cultureel curiosum.

CONCLUSIE
Veel leuker dan bij Mr. Polska wordt het eigenlijk niet. Het publiek eet uit zijn hand: het springt op verzoek naar het plafond of gaat desgevraagd ook door de knieën. Opgezweept door de vette beats gaat het dak er letterlijk af. Dus boekers weet wat u te doen staat voor "Vinger Op De Klitter" in de top tien staat.

CIJFER
8,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12