Great Wide Open komt opnieuw met klein voorjaarsevenement Great Wide Open komt opnieuw met klein voorjaarsevenement

Onder meer Rats on Rafts, Moss en Bart Constant in het koninginneweekend

, Atze de Vrieze

Great Wide Open komt opnieuw met klein voorjaarsevenement

Onder meer Rats on Rafts, Moss en Bart Constant in het koninginneweekend

Atze de Vrieze ,

Net als vorig jaar komt Great Wide Open met een kleinschalig voorjaarsevenement, onder de noemer Into The Spring. In 2011 vond dat plaats in het paasweekend, dit jaar is gekozen voor 28 en 29 april, het weekend voor Koninginnedag. “Iedereen is vrij op die maandag”, legt Bas Jansen van Into the Great Wide Open uit. “Het evenement duurt van zaterdagmiddag tot zondag laat, we gaan er vanuit dat iedereen gewoon lekker tot maandagochtend blijft.”

De eerste namen voor het mini-festival zijn ook meteen bekend: 12van3voor12 acts Rats On Rafts en Bart Constant, Excelsior-vlaggenschip Moss, de Britse rammelpop van Veronica Falls, de Deense psychedelica van Pinkunoizu en de Belgische Turk Merdan Taplak zullen de oversteek naar het Waddeneiland wagen.

“Veel meer bands zullen daar niet bij komen”, zegt Bas Jansen. “Vorig jaar hadden we acht bands. Het moet leuk en kleinschalig blijven. Het festival zal alleen plaatsvinden in en om De Bolder, misschien nog iets kleins in de Dorpsstraat of Podium Vlieland. In De Bolder is ruimte voor een paar honderd man. Vorig jaar was het erg lekker weer, toen bleek er nog best ruimte voor wat meer mensen.”

De festivalorganisatie sluit niet uit dat meer evenmenten op het Waddeneiland volgen, maar denkt niet meteen aan een compleet tweede Great Wide Open weekend. “Wij staan altijd open voor dingen die op ons pad komen. We willen mensen graag laten zien hoe mooi Great Wide Open en Vlieland zijn. Als er interessante bands beschikbaar zijn en de gemeente vindt het goed, waarom niet? De gemeente ontvangt ons in principe met open armen, maar er moet natuurlijk wel ruimte zijn.”

De voorverkoop voor Into the Spring begint aanstaande zaterdag om 10:00 uur op de website van het festival. Tickets kosten 30 euro, exclusief overnachtingen en boottocht.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12