Warner sluit Nederlands kantoor Roadrunner Records Warner sluit Nederlands kantoor Roadrunner Records

36 mensen verliezen hun baan

, Atze de Vrieze

Warner sluit Nederlands kantoor Roadrunner Records

36 mensen verliezen hun baan

Atze de Vrieze ,

Anderhalf jaar na de overname van Roadrunner Records door major label Warner valt het doek voor het Nederlandse kantoor van het befaamde metal label. Entertainment Business meldt dat oprichter Cees Wessels vertrekt als CEO van het bedrijf en dat naar schatting 36 mensen hun baan verliezen. Waar die banen precies verdwijnen is niet helemaal duidelijk. Ook in andere landen snijdt Warner flink in het bedrijf. Het Amerikaanse kantoor lijkt als hoofdmotor door te draaien. Bij Warner is op dit moment niemand beschikbaar voor toelichting.

Roadrunner werd in 1980 door Cees Wessels opgericht, en specialiseerde zich in metal. Successen vierde het label met onder meer Slipknot en Sepultura. In 2006 nam major label Warner al een belang van 73,5% in het bedrijf. Eind 2010 nam Warner het bedrijf volledig over voor $73,5 miljoen. Toen al verdwenen vijftien tot twintig banen, in functies die ook binnen Warner vervuld konden worden. Op dat moment werd besloten Cees Wessels aan te houden als CEO van het bedrijf. “Verder blijft het business as usual”, aldus Marcus Turner, vice president Legal & business affairs van Roadrunner destijds.

Volgens Entertainment Business meldt Wessels nu in een interne memo: “Aan alle goede dingen komt een einde. Met veel spijt laat ik jullie weten na 32 jaar te vertrekken bij Roadrunner en mijn eigen onafhankelijke pad te volgen. Het breekt mijn hart  vaarwel te moeten zeggen tegen alle geweldige collega’s die zoveel hebben bijgedragen aan het bouwen van het sterkste merk in de metal en rock en die de dromen van talloze artiesten hebben waargemaakt.”
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12