Sticks en Rico maken 360 graden video tegen steekwapens Sticks en Rico maken 360 graden video tegen steekwapens

“Als je geen zin meer hebt in die tronies van ons, kun je naar de trucjes van de skaters kijken”

, Atze de Vrieze

Sticks en Rico maken 360 graden video tegen steekwapens

“Als je geen zin meer hebt in die tronies van ons, kun je naar de trucjes van de skaters kijken”

Atze de Vrieze ,

Rappers Sticks en Rico hebben een tamelijk unieke clip opgenomen voor een campagne tegen steekwapens. Het nummer heeft namelijk een 360 graden clip, een techniek die je kent van Google Streetview. Talentvolle rappers worden uitgenodigd om over de beat van ART hun eigen verse te spitten. “Het is mooi, die 360 graden techniek”, zegt Sticks. “Als je geen zin meer hebt in die tronies van ons, kun je gewoon naar de trucjes van de skaters en basketballers kijken.”

Wie een beetje op wil vallen met zijn videoclip, zoekt tegenwoordig de interactiviteit op. De Canadese band Arcade Fire was daarin pionier. Bij het nummer We Used To Wait maakten ze een clip die zich aanpaste aan de persoonlijke info van de kijker in kwestie. Bij Sprawl II kon je via de webcam de choreografie mede bepalen. Een 360 graden clip is ook zo’n moderne techniek.

“Het werkt eigenlijk net als een panoramafoto, waarbij je verschillende beelden aan elkaar plakt”, zegt Sticks. “Je gebrukt een karretje met daarop vijf camera-ogen, die alles registreert wat je doet. Op dit moment is die techniek nog behoorlijk kostbaar Alleen al het huren van zo’n camera voor een dag is best duur. Het was voor ons wel een van de redenen om aan dit project mee te doen. De clip is gemaakt door Marco Grandia, die we vooral kennen van Extince clips.”

Daarnaast sprak het project de heren inhoudelijk aan. Want ja, ze zijn tegen steekwapens. “We worden vaak voor dit soort dingen benaderd, of wel door merken die met ons willen werken. Als het idee goed is, zijn we daar best wel voor te porren. Ten onrecht heerst wel eens het idee dat Rico en ik dat liever niet doen, maar er valt heus met ons te werken.”

Kijk hier vanaf dinsdag 3 april naar de 360-clip van Sticks & Rico.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12