#Song12: De keuze van Gers Pardoel

Hiphop, Arabieren die uit auto’s hangen en Lana Del Rey

Judith Laanen ,

In het kader van Song van het Jaar vraagt 3voor12 aan bekende Nederlanders om hun top 5 bekend te maken. Deze kunnen zij kiezen uit de Song van het Jaar shortlist van 2012. Vandaag mocht Gers Pardoel zijn top vijf bekendmaken. Die baseerde hij op nummers met 'sicke' videoclips, nummers met een nieuw geluid en nummers die hij 'gewoon vet' vindt. Kom maar door, Gers!

Gossip - Perfect World
“Dit vind ik een beetje een aparte plaat, een banger. De Gossip vind ik gewoon vet. Ik heb ze gezien twee jaar terug gezien op Pinkpop. Dat was een hele goeie show, het was lekker warm in die tent.”

Jay Z & Kanye West - Niggas in Paris
“Ik vind sowieso Kanye en Jay-Z twee van de beste rappers. Dit is een vet nummer waar je lekker los op kunt gaan."

Major Lazer - Get Free
"Dit is één van de platen die ik dit jaar geluisterd heb waarvan ik dacht 'dit is een nieuwe sound'. Dit is niet standaardgeluid."

M.I.A. - Bad Girls
“Deze plaat geeft me gewoon echt een stoer gevoel. Het is geen gangsterrap maar dat gevoel geeft ze me wel. Maar je moet echt die clip erbij zien, Arabieren die aan de zijkant van hun auto’s hangen, heel sick.”

Coldplay - Charlie Brown
“Coldplay mag van mij ook stilte uitbrengen, maar ieder album dat ze uitbrengen vind ik tof.”

Vrije keuze: Lana Del Rey - Diet Mountain Dew
“Ik kreeg het album via Universal en ik was meteen verliefd op heel die sound. Ik denk dat ik dat nummer wel twee weken lang wel twintig keer per dag in de auto gedraaid heb. De beat vind ik lekker, en wat ze zingt en hoe ze zingt.”