#Song12: De keuze van Domien Verschuuren

Maak voor maandag a.s. 23.57 je eigen keuze!

Sjoerd Huismans ,

In het kader van Song van het Jaar vraagt Roosmarijn aan bekende Nederlandse artiesten om hun top 5 bekend te maken. Deze kunnen zij kiezen uit de Song van het Jaar shortlist van 2012. Vanavond was het aan 3FM dj Domien Verschuuren om zijn keuze bekend te maken. Zijn onbetwiste nummer 1? Mike Snow met Paddling Out.

Aankomende maandag sluiten om 3 voor 12 de stembussen. Dat betekent dat je nog minder dan een week hebt om door te geven wat jouw favoriete track van 2012 is. Domien Verschuuren heeft net zijn keuze gemaakt:

1. Miike Snow - Paddling Out
"Vanaf dat intro tot het outro, het is helemaal goed. De beste van 2012. Klaar."
2. Azealia Banks - 212
"Dit was wel echt een ding. Vooral de combinatie tussen die smerige housebeat en die lyrics. Dik! Maar stiekem een beetje minder leuk toen Giel me vertelde dat het origineel al jaren oud is (Lazy Jay - Float My Boat)."
3. Spinvis - Kom Terug
"Er moest een opvolger uitkomen van Oostende, de eerste single van de plaat. Ik vond al dat het er maar een kon worden. Woah. Het beste radio(!)liedje dat Spinvis ooit maakte. Na één luisterbeurt al verliefd, de woorden draag ik de rest van mijn leven met me mee."
4. Alberta Cross - Magnolia
"Getipt door mijn vriendin. Die had het via internet opgepikt, en zei: dit vind je ook mooi. Na de vierde keer viel het ontzettend hard. Een beetje One Day Like This van Elbow, maar dan heel anders."
5. Kraantje Pappie - Waar Is Kraan?
"Om zoveel redenen. Eén: ontzettend geschikte gast. Twee: die moddervette productie van Noisia. Drie: Ik heb hem niet gezien op Lowlands vorig jaar, zat er eigenlijk alleen maar grappen over te maken met mijn vrienden. Maar toen hoorde ik deze single... De verrassing van de Nederlandse hiphop. Soundtrack voor een geslaagd feestje!"
6. Deadmau5 The Veldt
"Het is een allergaartje geworden, die laatste plaat van hem. Naast dit ook urban en alles wat hij de laatste anderhalf jaar gemaakt heeft. Een gastje, een fan, heeft zelf de zanglijnen en tekst bedacht, en zong die over de muziek van Deadmau5. Dat heeft hij opgestuurd en zo is die samenwerking ontstaan."