Lowlands 2012: Sprokkelpop Will & The People werkt ook zonder setlist

Stagedive incident gooit aan het eind nog roet in het eten

Door Menno Visser ,

'Niet roken en niet stagediven', zo luiden de strenge regels van Lowlands - en niet voor niets zo blijkt. Will & The People zijn zo in hun nopjes met hun Nederlandse top 10 hit 'Lion In The Morning Sun' dat ze vanavond deze twee Biddinghuizense wetten overboord gooien. De eerste overtreding wat minder pijnlijk dan de tweede...

CONCERT:
Will & The People, Lowlands India, vrijdag 17 augustus 2012

MUZIEK:
Met pop, reggae en ska kom je de hele wereld rond. De Brightonse band rond songwriter Will Rendle toert zich daarom ook suf, maar het is in Nederland dat ze hun eerste vaste stek in de hitparade gevonden hebben met de zomerhit 'Lion In The Morning Sun'.

PLUS:
Will & The People is een echte liveband die pas echt tot haar recht komt op het podium. Improvisatievermogen en op elkaar inspelen zijn hun troeven. Vanaf het eerste begin is het een feestje. En beter goed gejat, dan slecht verzonnen, Will en de zijnen zitten er niet mee. Zo verbasteren ze ondermeer trance van ATB ('9PM Till I Come'), de zomerhit van Yolanda Be Cool ('We No Speak No Americano') en de klassieker 'The Lion Sleeps Tonight' in hun set. Lang leve de lol, de tent puilt uit tot buiten en ook nieuwe nummers als het pas geschreven 'Eyes' zijn instant feest.

MIN:
Will noemt de titels van de nummers duidelijk vooraf. Dit vanwege het feit dat ze vergeten zijn een setlist te schrijven, zo bekent hij ruiterlijk na het eerste nummer. Backstage te druk met andere belangrijke zaken als wiet roken, vast en zeker. Onvergeeflijker is dat hij in de euforie van afsluiter 'Lion In The Morning Sun' plots het publiek inspringt en met zijn stagedive een meisje verwondt. Daardoor gaat het optreden als een nachtkaars uit.

CONCLUSIE:

Wie een feestje wil organiseren, zit bij Will & The People de komende tijd snor. Hun sprokkelpop is uitersterst aanstekelijk. Als de band zich tenminste voortaan kan inhouden wat betreft stagediven.

CIJFER:
7,5