Lowlands 2012: Veronica Falls is over een week vergeten

Londense band speelt zonder bezieling

Jorinda Teeuwen ,

Het publiek staat dicht op elkaar, vooraan in de Charlie. Het is de enige plek waar nog een beetje schaduw te vinden is. Veronica Falls is daar toevallig ook en de meeste toeschouwers lijken het een prima pauzemuziekje te vinden, terwijl ze zichzelf met waterpistolen proberen af te koelen. Veronica Falls maakt geen indruk.

GEZIEN:
Veronica Falls, Lowlands Charlie, zaterdag 18 augustus

MUZIEK:
Veronica Falls is een dromerige, vierkoppige indierockband uit Londen met zangeres en gitarist Roxanne Clifford, gitarist James Hoare, drummer Patrick Doyle en bassist Marion Herbain.

PLUS:
Veronica Falls speelt veel nieuwe nummers. Er zit een aantal sterke liedjes tussen, met veel meerstemmigheid en catchy melodieën. Meerstemmigheid is de kracht van de Londense band. De dromerige stem van Roxanne Clifford verveelt anders snel.

MIN:
De mix tussen de instrumenten en zang is niet optimaal, de zang wordt vaak overstemd door de muziek. Op zich niet eens zo erg, Roxanne Clifford zingt namelijk niet altijd even zuiver. Misschien komt het door de hitte, maar de muzikanten staan als een stel zoutzakken op het podium. Er kan geen lachje vanaf. Ze spelen hun nummers futloos zonder bezieling. De band loopt ook nog eens vijf minuten te vroeg het podium af, zonder enige aankondiging van het laatste nummer. Thank you and have a nice day! Het publiek in verwarring achterlatend.

CONCLUSIE:
Veronica Falls maakt geen indruk vandaag. Het lijkt alsof de band gedwongen is om het podium in de Charlietent te bestreden. Veronica Falls heeft er geen zin in Lowlands en Lowlands zal Veronica Falls over een week niet meer herinneren.

CIJFER:
5,5