Lowlands 2012: Two Door Cinema Club minder hot dan voorheen

Nieuwe nummers klinken als verwaterde kopieën

Door Menno Visser ,

Als er twee indie-acts zijn die de afgelopen jaren het meest gekloond zijn door would-be acts, dan zijn het wel Vampire Weekend en Two Door Cinema Club. 'Het lijkt op Two Door Cinema Club, misschien is het wel wat voor de playlist,' is een gevleugelde uitspraak in de radiowereld. Toch een opmerkelijke status voor een bandje dat pas een enkel album uitheeft.

CONCERT:
Two Door Cinema Club, Lowlands Alpha, zaterdag 18 augustus 2012

MUZIEK:

De afgelopen twee jaar heeft de Noord-Ierse electropopband flink getoerd op de hits van hun debuutalbum Tourist History. Over een paar weken verschijnt de langverwachte opvolger Beacon.

PLUS:

Twee jaar terug stonden ze nog in een uitpuilende India, nu kunnen de jongens Alpha al aan. Dat is de bonus van hun uitgebreide toerschema. Zelfs in deze hitte blijven de supernummers 'Undercover Martyn', 'I Can Talk' en 'Something Good Can Work' prima om op te dansen.

MIN:

Op straat zou je ze niet herkennen. Aardige jongens, daar niet van, maar op het podium mis je wel een echte show. Dan moet de muziek staan als een huis. De makke is dat het nieuwe materiaal klinkt als het oude maar dan zonder de catchy hooks, als lege hulzen.

CONCLUSIE:

Het gaat snel in de indiewereld tegenwoordig. Scoren, scoren, scoren en als je in de valkuil van het moeilijke tweede album valt, ben je af. De oude hits blijven een feestje en de nieuwe single 'Sleep Alone' kan er ook nog mee door, maar de rest van het materiaal van het nieuwe album is niet veel soeps.

CIJFER:

6