Lowlands 2012: SKIP&DIE zorgt voor Caribisch feest

Cata.Pirata hitst publiek op en waait het koel

Jorinda Teeuwen ,

Het komt misschien door de verstikkend hete X-Ray, waarin het door de stalen constructie extra broeierig wordt, maar SKIP&DIE opent het festival met een enorm heet feest. Zowel muzikaal als visueel is het een pakkende show, waarbij je je soms daadwerkelijk in een wilde jungle waant.

CONCERT:
SKIP&DIE, Lowlands X-Ray, vrijdag 17 augustus 2012

MUZIEK:
SKIP&DIE is een Nederlandse Afro-electrobeat formatie met veel Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse invloeden. Drum en percussie zijn de belangrijkste tools voor de band. De helft van de band bestaat dan ook uit percussionisten, die een diepe, donkere beat produceren. Dj Rene Kuhlmann zorgt juist voor de melodie. De excentrieke Cata.Pirata zingt en rapt in meerderen talen: we horen Engels, Spaans, Portugees, Zulu, Xhosa en Afrikaans.

PLUS:
Wat een energie levert deze band. Cata.Pirata bespeelt het publiek met haar charme en energie. Ze hitst het publiek op door uitdagende poses aan te nemen, midden in het publiek te gaan staan en het hele podium over te rennen en te dansen. Donkere beats met melodieuze electro lijkt de perfecte combo. Het wordt nergens eentonig en er zit meer dan genoeg beat in om te dansen. Cata.Pirata is een opvallende verschijning. Ze heeft een geel lint in het haar, die ze oprolt tot een soort Mickey Mouse strik. Om de hitte de baas te blijven, wappert ze in het rond met een handwaaier. Ook kreeg het publiek af en toe te een flinke sloot water over zich heen. 

MIN:
Uiteindelijk raakt de energie van Cata.Pirata op. Tijdens 'Jungle Riots', dat binnenkort op single verschijnt, wordt ze zo rustig dat ze lijkt te bezwijken onder de hitte. Cata verliest haar enthousiasme en danst niet meer. En het publiek volgt. Het publiek juicht zelfs harder als er flesjes water worden gegooid, dan voor SKIP&DIE.

CONCLUSIE:
Ondanks dat Cata.Pirata even haar aandacht en energie verliest, is het een goede show. Na een paar rustige momenten op het podium hitst het publiek Cata weer op en danst ze weer als nooit te voren. Muzikaal was het vanmiddag dik in orde, met donkere drums die je dwingen om – ondanks de hitte – keihard uit je plaat te gaan.

CIJFER:
7,5