Lowlands 2012: Rudimental geeft een goede drive-in show

John Newman kan niet zingen

Jorinda Teeuwen ,

Eén monsterhit en de X-Ray loopt vol voor Rudimental. Wie zijn deze heren? Rudimental moet uit vier mannen bestaan, maar er staan er echt maar twee op het podium. In een discotheek zou Rudimental het erg goed doen. De mixen zitten wel goed in elkaar, van James Brown tot Rihanna.

GEZIEN:
Rudimental, Lowlands X-Ray, Zondag 19 augustus 2012

MUZIEK:
Feel The Love is het enige bekende nummer van Rudimental. Het was het anthem van de NOS tijdens het EK voetbal en werd daardoor een monsterhit. De Londense elektronische band heeft nog geen album uit en ook nog geen tweede single. Rudimental bestaat uit Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor en DJ Locksmith. Op Lowlands zijn alleen DJ Locksmith en Piers Agget.

PLUS:
De X-Ray gaat los. Geen 'moeilijke' dubstep, maar gewoon hitjes knallen. Hoewel aan het einde van de show ook nog een fragmentje dubstep wordt gedraaid. Er komen bekende hits voorbij, zoals 'Sexmachine' van James Brown en '212' van Azealia Banks. Piers Agget verzet het meeste werk. DJ Locksmith springt vooral rond en hitst het publiek op door rare dansjes te vertonen. De kreten ‘put your hands up’ en ‘make some noise’ komen wel erg vaak voorbij, maar het publiek wordt er wel extra enthousiast door.

MIN:
Rudimental draait wel erg veel samples van bekende hits. Daarnaast zijn er blijkbaar heel veel grote hits die in Londen worden meegezongen, maar die in de X-Ray niemand kent. Locksmith houdt enthousiast zijn microfoon boven het publiek, maar niemand zingt. Je moet je kruit niet te snel verschieten, moet Rudimental gedacht hebben. 'Feel The Love' is de allerlaatste track. En jawel, zanger John Newman betreedt het podium. Wat blijkt: hij kan helemaal niet zingen. Het hele nummer zingt hij knetter vals.

CONCLUSIE:
Hoort dit op Lowlands thuis? Nee, het heeft meer weg van een drive-in disco. Het is wel een feest door de herkenbare show vol hitjes. 'Feel The Love' wordt natuurlijk keihard meezongen, wat de slechte uitvoering van vooral John Newman enigszins maskeert.

CIJFER:
5