Lowlands 2012: Orgel Vreten stilt de honger

Splinters van Hammonds in je bek

Frank Jochemsen, Radio 6 Soul & Jazz ,

Het zweet spuit uit de Hammondorgels tijdens woest optreden van orgelvreters Robin & Thijs.

MUZIEK:
Toetsenisten Robin Piso en Thijs Schrijnemakers hadden een idee. Neem twee afgeragde Hammondorgels, zet ze tegenover elkaar op een podium met een basgitarist en drummer en kijk waar het schip strandt. Op zondag staan ze op de Lima, bij een temperatuur van zo'n 35 graden.

PLUS:
Het concert van deze twee mafketels is vanaf het begin af aan een groot gekkenhuis. De heren raggen hun aftandse, maar waanzinnig goed klinkende Hammondorgels totaal aan stront. Het idee van dit bandje is natuurlijk onverwoestbaar; immers, wie gaat er niet plat voor de vuige sound van zo'n houten brik met ronddraaiende Lesliespeaker?
Robin & Thijs kletsen op uitermate jolige wijze met hun publiek, dat ze zelfs weet aan te sporen tot genuanceerde antwoorden op de vraag of men het leuk vindt. Het publiek brult in koor 'Ja, in principe wel', en 'Nou, wij delen deze mening niet geheel'.

MIN:
Op deze show valt met de beste wil niets aan te merken. Orgel Vreten brengt nog drie gastmuzikanten mee; Bertus Borgers op sax, Spike op gitaar en Arno Bakker tettert de heren vol in hun knars op zijn Sousafoon. Daarbij lazert hij hard op zijn gezicht. Enig minpuntje. Voor hem.

CONCLUSIE:
Deze twee rasorganisten knetteren een show de tent in waarbij de Hammondsplinters je in je bek vliegen. Ondanks de krankzinnig hoge temperatuur is de energie onverminderd. Benieuwd hoe ze zich verder ontwikkelen.

CIJFER:
9