Lowlands 2012: La Pegatina viert carnaval

Met confetti, vuurwerk en vooral veel feestmuziek

Pieter van Hoogdalem, Radio 6 Soul & Jazz ,

Twee jaar geleden bouwde La Pegatina al een feestje op Lowlands, iets wat ze dit jaar evenaren. Degenen die houden van ingetogen of emotionele muziek komen bedrogen uit bij dit concert, want bij deze groep gaat het alleen om feest, feest en nog es feest.

CONCERT:
La Pegatina, Lowlands, Grolsch, 18 augustus 2012

MUZIEK:
La Pegatina maakt een grootse entree, compleet met vuurwerk, strandballen, ballonnen en confettikanonnen. De band uit Barcelona maakt feestmuziek met veel latin invloeden zoals de samba, maar ook een polka of ska wordt niet geschuwd. Dit is geen muziek om thuis met een koptelefoon te beluisteren; deze band moet je live horen en vooral ook zien.

PLUS
La Pegatina heeft maar 1 doel: het publiek vermaken. Die missie is geslaagd want vanaf de eerste noten gaat de zaal helemaal los. De vaardige volksmenners winden de toeschouwers met het grootste gemak om hun vingers.

MIN
Het concert heeft een wel erg hoog polonaise-gehalte; op een gegeven moment komt zelfs de Nederlandse carnavalskraker Er Staat Een Paard In De Gang voorbij. Muzikaal hebben de nummers weinig om het lijf. Niks mis mee, maar tegelijk ook een buitenbeentje op een festival dat bekend staat om zijn avontuurlijke en vernieuwende programmering.

CONCLUSIE
Bijzonder is het niet te noemen, maar de Spaanse groep weet precies hoe je een feestje moet bouwen. Plat vermaak op hoog niveau.

CIJFER:
6