Lowlands 2012: Jamie N Commons is vlees noch vis nog vegetarisch

Te jong voor whiskey, te middle of the road voor indie

Door Menno Visser ,

Het merkwaardigst is Jamie N Commons vast als je nietsvermoedend aan komt slenteren naar de Charlie. Je verwacht vanwege zijn stemgeluid een verlopen whiskeykop. Blijkt het een sympathieke gozer van een jaar of twintig met een babyface.

CONCERT:
Jamie N Commons, Lowlands Charlie, vrijdag 17 augustus 2012
 

MUZIEK:
De Britse singer-songwriter met het bluesy stemgeluid is volgens de jaarlijkse BBC Poll een van de ontdekkingen van het jaar. Zijn debuutsingle 'The Preacher' was al regelmatig te horen op 3FM. Vooralsnog is het wachten nog op zijn debuutalbum.

PLUS:
Zijn sterke punt blijft zijn doorleefde stem. Opvallend als je zijn jonge uiterlijk ziet. De strak in het pak gestoken Jamie is een opvallende verschijning met zijn hoge hoed. Wanneer hij eindelijk zijn zonnebril vanwege de pal ondergaande zon afzet, gaat er een applausje door het publiek alsof hij zijn shirt uittrekt, een paar fans heeft de sympathieke Brit dus al wel.

MIN:
Zijn zwakke punt blijft zijn doorleefde stem, want het past niet bij het plaatje. Verder zijn de nummers niet bijster origineel en blijven ze niet hangen. Ze zijn te middle of the road voor een aankomende indiester, en ook te traditioneel gearrangeerd waardoor ze niet opvallen.

CONCLUSIE:
Misschien is er binnenkort wel een reclamespotje met een sixties sound nummer waarmee Jamie N Commons wereldberoemd gaat worden, je weet jet nooit. Vooralsnog trek ik dezelfde conclusie die collega @derique al op Eurosonic noteerde: het is een soort coverband zonder covers.

CIJFER:
5,5