Lowlands 2012: Enter Shikari trakteert op compilatie van cumshots

Dubstep elementen het best gewaardeerd

Door Menno Visser ,

Arguing With Thermometers, zo heet de jongste single van de Britse genrebusting band Enter Shikari. Hoe toepasselijk op een dag als deze. Een band die bekend staat om alles op het podium te geven, niet voor niets wonnen ze de award voor beste live band van het Britse rockblad Kerrang. Maar zou hen op een dag als deze wel lukken?

CONCERT:
Enter Shikari, Lowlands Grolsch, zondag 19 augustus 2012

MUZIEK:
Posthardcore is de officiële term, maar '4 genres tegelijkertijd voor de prijs van 1' is een betere omschrijving. De band uit het Britse St. Albans maakt al bijna een jaar of tien een uiterst originele mix van de meest opwindende elementen uit hardcore rock, metal, trance en drum 'n baas. Dubstep avant la lettre dus, of de meer geloofwaardige neefjes van Linkin' Park. Enter Shikaris meest recente derde studioalbum heet A Flash Flood Of Colour.

PLUS:
Enter Shikari blijft een band waar straf met je armen over elkaar heen gevouwen de popjournalist uithangen geen optie is. Meedansen met de dance elementen, meezingen met de cheesy rustmomenten en meepogoën met de hardcore vibes. Alles lang leve de lol. En met humor, getuige de sample tussendoor: 'Als je dacht dat dit gewoon hobby was, dan klopt dat.' Een beetje band zou plat op z'n bek gaan met zo'n mengelmoes aan stijlen, maarEnter Shikari is de uitvinder van het genre van muzikale cumshots compilatie. En ze dragen een nummer op aan Pussy Riot.

MIN:
Het enige wat nog mist zijn stagedivers die als lemmingen zich massaal in het publiek storten. Daar is de Grolsch te hoog en te gereguleerd voor. En ja, zelfs Enter Shikari, die toch echt wat gewend zijn wat betreft liters zweet lossen, mopperen een paar keer over de temperatuur.

CONCLUSIE:
Het is blijft een van de weinige livebands, die je tijdens het optreden geen tijd geeft om twitter te checken, want anders mis je weer een geweldige muzikale wending. En ze gaan met hun tijd mee, want ze injecteren ook dubstep tussendoor, waar het publiek nog het hardst op gaat. Ondanks de temperatuur weer FOKKING V-E-T.

CIJFER:
8,5