Lowlands 2012: Django Django ramt er op los

'Default' is de sterkste track

Jorinda Teeuwen ,

De heren van Django Django staan er lekker retro bij, met allemaal hetzelfde paarse-met-grijze-stippen t-shirt aan. De Bravo staat volledig vol. En vooral dankzij het catchy hitje Default. Maar ook al is Django Django nog redelijk onbekend, bij het publiek gaat het er als zoete koek in.

CONCERT:
Django Django, Lowlands Bravo, 17 augustus 2012

MUZIEK:
Django Django is een psychedelische, electro popband uit - van oorsprong - Edinburg, Schotland. De neefjes van de legendarische Beta Band wonen tegenwoordig in Londen. Ze braken dit jaar door met een titelloos debuutalbum, waarvan 'Default' een bescheiden hit is geworden. Drums zijn de troefkaart van Django Django. 

PLUS:
Als je Django Django zegt, zeg je percussie en drums. Door de aanstekelijke drumpartijen van drummer Dave Maclean is hij dan ook de gangmaker op het podium. Hij is echter niet de enige met drumsticks in zijn handen. Soms rammen er twee of drie bandleden tegelijk op een trommel. De grove en harde beat geeft het publiek in de volle Bravo de aanleiding om helemaal uit hun dak te gaan. De band maakt mysterieuze electro pop. Single 'Defaul't is heel anders dan de rest van de muziek die ze maken. Het is meer catchy, het is enorm radioproof, terwijl andere songs wat alternatiever zijn. Er zit minder herkenbaar melodieën in en bevat vaak weinig tekst, maar meer kreten. Toch blijft Django Django het publiek boeien. Het is pakkend en vooral enorm dansbaar.

MIN:
De muziek is op een paar momenten ietwat eentonig. Django Django kan soms een paar minuten dezelfde deun aanhouden, ofwel: de band kan soms net zo goed een tapeje aanzetten en weglopen. Daarnaast is het geluid in de Bravo niet optimaal. De muziek verdwijnt soms in gruis, waarin de instrumenten niet meer van elkaar te onderscheiden waren.

CONCLUSIE:
Meer Default’s please! Typerend: als de laatste tonen van de hitsingle klinken, de achterste helft van de tent het al voor gezien houdt. Wat overigens niks afdoet aan de rest van de show, want die was gewoon goed en energiek.

CIJFER:
8