Lowlands 2012: The Dirty Denims perfecte band om mee wakker te worden

Veel plezier op het podium

Jorinda Teeuwen ,

'Eindhoven de gekste!' Er zijn veel fans van beneden de rivieren gekomen voor The Dirty Denims. Ondanks dat het het eerste optreden in de Charlie van de zaterdag is, staat het daardoor al aardig vol. Met de happy hardrock van The Dirty Denims zijn de festivalbezoekers goed wakkergeschud.

CONCERT:
The Dirty Denims, Lowlands Charlie, zaterdag 18 augustus 2012

MUZIEK:
Zelf omschrijft de band hun muziek als happy hardrock. De vierkoppige band met twee vrouwen en twee mannen komt uit Eindhoven. Een groot voorbeeld van The Dirty Denims zijn The Donnas: naar hun nummer 'Dirty Denim' is de band vernoemd.

PLUS:
Bij The Dirty Denims krijg je wat je verwacht, namelijk veel en harde gitaren en een energieke Mirjam Sieben, de frontvrouw van de band. De opkomst van de band is erg sterk. Gitarist Jeroen Teunis begint direct met spelen en pakt daarmee het publiek direct bij de strot. De eerste vijf minuten van het concert zijn instrumentaal, maar ook met instrumentale muziek boeit The Dirty Denims het publiek. De opbouw van het concert is erg goed. De Lowlandsbezoekers moeten toch een beetje wakker geschud worden, na een voor velen vermoeiende eerste dag. The Dirty Denims is daar de perfecte band voor. Hoe verder de show vordert, hoe meer het publiek los komt, en dat is zeker de verdienste van Mirjam Sieben. Ze hitst het publiek op, door hen bijvoorbeeld de simpele, maar aanstekelijke kreten 'Hé hé' en 'Famous' in 'Wanna Be Famous' mee te laten schreeuwen.

MIN:
The Dirty Denims zijn niet zo verrassend. Ze spelen hun liedjes, wat ze goed doen, maar er mag wat meer creativiteit in. Veel nummers lijken op elkaar. Met meer afwisselende ritmes en gitaarpartijen kan The Dirty Denims ook langer dan veertig minuten interessant blijven. Want het had nu niet veel langer moeten duren, of het was vervelend gaan worden.

CONCLUSIE:
De show is ontzettend strak en de bandleden staan met veel plezier op het podium. De energie spat van het podium af. Het is misschien niet zo’n verrassend bandje, maar wel aanstekelijk met een prima debuut op Lowlands.

CIJFER:
7,5