Lowlands 2012: Alberta Cross geeft strakke rockshow

Concert korter door uitlopen Bloc Party

Jorinda Teeuwen ,

De mannen van Alberta Cross hebben er zin in. Ze komen al tijdens de pauzemuziek voor het optreden het podium op en playbacken enthousiast Seasick Steve mee. Alberta Cross geeft een strakke rockshow en is daarmee het perfecte voorprogramma voor The Black Keys.

CONCERT:
Alberta Cross, Lowlands Charlie, vrijdag 17 augustus 2012

MUZIEK:
Alberta Cross komt oorspronkelijk uit Londen, maar de bandleden wonen nu in New York. Het is een bluesrockband met ook surfpop invloeden. Zanger Petter Ericson Stakee heeft een scherpe, hoge stem, die de muziek een eigen geluid geeft.

PLUS:
Alberta Cross speelt een korte show in de Charlie. Doordat Bloc Party, die in de Alpha speelde, wat uitliep en Alberta Cross daardoor later begon, is het een show van nog geen half uur. Het is te kort, want de band geeft een spetterende show weg. Het is fascinerend om te zien hoe Petter Ericson Stakee het podium helemaal overneemt en toeëigent. Hij springt en danst het hele podium over. Hierdoor vallen de andere bandleden zelfs een beetje in het niet, doordat ze rustig hun partijen spelen. Hoogtepunt van het concert was het nummer 'Magnolia'. Het is een typisch voorbeeld van de surfpop kant van Alberta Cross, een rustmoment in een strakke en ruige rockshow.

MIN:
Tijdens een song is Ericson Stakee duidelijk in zijn element, maar als het liedje afgelopen is, is het ook klaar. Hij ruilt direct zijn gitaar om – een handeling die hij na bijna elk nummer herhaalt – en pas dan besteedt hij weer aandacht aan het publiek. Alsof het applaus hem niet interesseert.

CONCLUSIE:
Het concert is te kort om er echt een duidelijk oordeel over te kunnen geven. De 25 minuten (die eigenlijk 45 minuten hadden moeten zijn) die Alberta Cross speelt, zijn erg goed. Het publiek blijft geboeid en het is een mooie opwarmer voor The Black Keys

CIJFER:
7