zZz en Saelors gaan aan de kant, tijd voor Light Light zZz en Saelors gaan aan de kant, tijd voor Light Light

Nieuwe band geeft eerste optreden op Hollandse Nieuwe podium

, Erik Zwennes

zZz en Saelors gaan aan de kant, tijd voor Light Light

Nieuwe band geeft eerste optreden op Hollandse Nieuwe podium

Erik Zwennes ,

De Amsterdamse bands zZz en Saelors staan voorlopig op een laag pitje. En tegelijkertijd is er iets nieuws ontstaan: Light Light. De nieuwe band krijgt de komende tijd voorrang en is al hard op weg met de opnamen van het debuutalbum dat in het voorjaar van 2012 het licht moet zien. Het eerste optreden geeft Light Light tijdens festival Le Guess Who? op het Hollandse Nieuwe podium.

Nieuwe band geeft eerste optreden op Hollandse Nieuwe podium

De Amsterdamse bands zZz en Saelors staan voorlopig op een laag pitje. En tegelijkertijd is er iets nieuws ontstaan: Light Light. De nieuwe band krijgt de komende tijd voorrang en is al hard op weg met de opnamen van het debuutalbum dat in het voorjaar van 2012 het licht moet zien. Het eerste optreden geeft Light Light tijdens festival Le Guess Who? op het Hollandse Nieuwe podium in samenwerking met Club 3VOOR12/Utrecht.

De geile orgelrock van zZz met de melancholische freakfolkrock van Saelors lijkt misschien een vreemde combinatie, maar in de praktijk spat de chemie er vanaf, aldus toetsenist Daan Schinkel. “Dit voorjaar keken Björn en ik bij een optreden van Saelors in het Amsterdam Historisch Museum. Ter plekke werden we geronseld voor een mannenkoor tijdens een van hun nummers. Na afloop raakten we in gesprek. We bleken al langer naar elkaar te loeren, maar dat was nooit uitgesproken. Toen ontstond het idee om een nummer van Saelors met z’n vieren op te nemen. Het kon wel wat drums en zware stemmen gebruiken. In de studio begonnen we al gelijk een tweede nummer en toen zijn we af blijven spreken.” De liefde bloeide op en inmiddels is er verkering tussen zZz en Saelors.

Light Light is zelfs al in verwachting van een eersteling. Inmiddels staan er zo’n zeven nummers op band. In december staan twee weken gepland voor de laatste opnames van het debuutalbum. Hiervoor wordt nu gekeken naar studio’s in Frankrijk en Duitsland. Luister nu naar het eerste demo nummer van Light Light getiteld Guru. Daan Schinkel: “We zijn in tien jaar zZz wel vaker benaderd door bands of losse muzikanten, maar dan klikte het niet of kwam het niet uit. De vocale combinatie van Björn en Alexandra is echt heel bijzonder. Light Light voelt urgent. Onze beiden bands gaan dus ook echt even helemaal aan de kant.” Wel benadrukken beide acts dat ze niet definitief voorbij zijn.

Alexandra Duvekot, die samen met Thijs Havens Saelors vormt, legt uit dat er gekeken wordt of er voor de albumrelease nog een single of EP uit komt. Ook is er al contact met labels, maar hierover zal later meer bekend worden. “Light Light is ontstaan uit twee muzikale uitersten, maar zoals dat gaat werkt dat juist heel goed in een relatie.”


Op 24 November speelt Light Light op Le Guess Who? op het Hollandse Nieuwe podium in samenwerking met Club 3VOOR12/Utrecht. Ook is al bekend dat Rats On Rafts daar aan zal treden. De avond in dB’s is gratis toegankelijk.

Speeldata van Light Light:
do 24 nov: Utrecht - 3VOOR12 @ Le Guess Who
vr 25 nov: Leeuwarden - Asteriks
vrij 02 dec: Den Haag - Supermarkt
za 03 dec: Cayen - Enkhuizen
wo 07 dec: Amsterdam - Subbacultcha @ OT301
vr 06 jan: Parijs (FR) - The Maroquinerie

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12