Rats On Rafts tekent bij Top Notch Rats On Rafts tekent bij Top Notch

Re-release van The Moon Is Big op 6 januari

, Erik Zwennes

Rats On Rafts tekent bij Top Notch

Re-release van The Moon Is Big op 6 januari

Erik Zwennes ,

De Rotterdamse band Rats On Rafts tekent bij Top Notch voor de re-release van hun debuutalbum The Moon Is Big. Op 6 januari verschijnt het album via het label van Kees de Koning. De band speelt aanstaande donderdag in de Utrechtse zaal dB’s op festival Le Guess Who?.

Re-release van The Moon Is Big op 6 januari

De Rotterdamse band Rats On Rafts tekent bij Top Notch voor de re-release van hun debuutalbum The Moon Is Big. Op 6 januari verschijnt het album via het label van Kees de Koning. De band speelt aanstaande donderdag in de Utrechtse zaal dB’s op festival Le Guess Who?. In januari staat de band op Noorderslag.

Voorman David Fagan vertelt dat de band wel even moest lachen toen het voormalig hiphoplabel interesse toonde in Rats On Rafts. “Wij hebben het idee dat we als band eigenlijk nergens echt passen, daarom klopt Top Notch eigenlijk extra goed omdat we nog meer buiten hun stal vallen. Het klikte heel goed met Kees, hij snapte wat we doen en gaf ons duidelijk een gevoel van vrijheid op zijn label. Hij vindt het belangrijk dat wij ons gelukkig voelen bij Top Notch.” De Koning onderschrijft dit en legt uit hoe hij bij de band terecht is gekomen. "Ik las enthousiaste verhalen over Rats On Rafts op Incubate festival. Toen heb ik de plaat opgesnord en hij is niet meer uit mijn Spotify lijst geweest. Ik vind het gewoon heel erg goed."

Op 6 januari verschijnt The Moon Is Big voor het eerst op cd, overigens wel met een speciale grote “vinyl” hoes. Platenlabel Subroutine bracht deze al eerder uit op vinyl en steunde de band in de overstap naar Top Notch. Fagan: “Je moet de afspraken met Subroutine zien als een vriendschapsdeal. Zij benaderden ons voor een 12”, we kwamen terug met een langspeler en die brachten ze uit. Zij zien dat dit een mogelijkheid is die we niet moeten laten schieten.” De zanger legt uit dat er een optie is om een tweede album eveneens bij Top Notch uit te brengen.

Inmiddels heeft Rats On Rafts in Friendly Fire ook een nieuwe boeker gevonden. Gelijk is er een flink aantal nieuwe data rond. Maar eerst staat de band dus op Le Guess Who. Overigens maakt het voor Fagan niet uit waar hij speelt. “Of we nou voor drie man in een schuur staan of op Noorderslag, iedereen is even belangrijk en in de basis spelen we voor onszelf.”

Rats On Rafts is verrast door alle aandacht, maar geniet van de shows. Tenminste, bijna alle shows. “Dat voorprogramma van Miles Kane was het niet. Wat een flapdrol is dat. Een beetje de working class hero uithangen, maar in je kleedkamer kledingrekken vol moeilijke outfits en overal mensen die om je heen fladderen. En dan ook nog een beetje arrogant gaan doen.” Waar de heren wel enorm naar uitzien is de Britse tour in het voorprogramma van het legendarische Minny Pops. De tour voert langs Sheffield, Leeds, Manchester en Londen. Begin volgend jaar gaat de band de studio in, maar nog niet voor een nieuw album. Fagan: “We kijken nog even wat er uit komt en hoe dat uit komt.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12