Pandora's Box playlist deel 29: Frank Turner

Met o.a. Bruce Springsteen, The Postal Service, The Levellers en Iron Maiden

Atze de Vrieze ,

"Wat zijn je invloeden?" Het is de stomste vraag die je een artiest kunt stellen. Een soort "wat is je favoriete kleur", maar dan voor volwassenen. Artiesten klagen vaak dat ze steeds dezelfde vragen krijgen, en deze zit er altijd bij. Als het kan, vermijd ik hem dan ook. En toch, toch levert het wel zinnige informatie op. Deze week met Frank Turner, een singer-songwriter die volgend weekend op Crossing Border speelt.

Met o.a. Bruce Springsteen, The Postal Service, The Levellers en Iron Maiden

"Wat zijn je invloeden?" Het is de stomste vraag die je een artiest kunt stellen. Een soort "wat is je favoriete kleur", maar dan voor volwassenen. Artiesten klagen vaak dat ze steeds dezelfde vragen krijgen, en deze zit er altijd bij. Als het kan, vermijd ik hem dan ook. En toch, toch levert het wel zinnige informatie op. De invloeden van een muzikant verklaren waarom de drums klinken zoals ze klinken, waarom hij mompelig zingt of de gitaar inruilt voor een synthesizer.

Vandaar: Pandora's Box, Spotify playlist met artiesten of zelfs specifieke platen die in interviews genoemd zijn, gecoverd of gesampled. Een wandeling van een uurtje door de collectie achter een toonaangevende muzikant. Deze week met Frank Turner, een singer-songwriter die volgend weekend op Crossing Border speelt. De Engelsman heeft een bijzondere achtergrond. Hij speelde namelijk in enkele hardcore bands. Als zijn invloeden noemt hij onder meer harde bands als Iron Maiden en Black Flag, naast singer-songwriters en indiepopbands als Townes van Zandt en The Lemonheads.

Beluister de Pandora's Box playlist op Spotify.

Frank Turner – Photosynthesis
Bruce Springsteen – Thunder Road
The Postal Service – The District Sleeps Alone Tonight
The Levellers – Julie
Propagandhi – ...And We Thought That Nation States Were A Bad Idea
The Weakerthans – Aside
Half Man Half Biscuit – Vatican Broadside
Abba – Dancing Queen
NOFX – The Desperation's Gone
Queen – I Want To Break Free
Bad Religion – My Poor Friend Me
The Streets – Blinded By The Lights
Nirvana – On A Plain
Counting Crows – Rain King
The Lemonheads – The Outdoor Type
The Offspring – Come Out and Play
Townes Van Zandt – If I Needed You
Black Flag – Spray Paint
Rancid – Time Bomb
Iron Maiden – The Number Of The Beast
Radiohead – Karma Police