SirOJ werkt aan soundtrack voor eerste Habbekrats-speelfilm. SirOJ werkt aan soundtrack voor eerste Habbekrats-speelfilm.

Producer staat zaterdag op 3VOOR12 podium Noorderslag

, Atze de Vrieze

SirOJ werkt aan soundtrack voor eerste Habbekrats-speelfilm.

Producer staat zaterdag op 3VOOR12 podium Noorderslag

Atze de Vrieze ,

Joris Titawano alias SirOJ is een van de vijf acts op het 3VOOR12 podium tijdens Noorderslag aanstaande zaterdag. De producer uit Assen stond eind december al in de Melkweg op de TopNotch jubileum avond, maar dit weekend pakt hij nog wat grootser uit: hij komt met band. En ondertussen werkt hij ook nog aan een soundtrack.

Producer staat zaterdag op 3VOOR12 podium Noorderslag

Joris Titawano alias SirOJ is een van de vijf acts op het 3VOOR12 podium tijdens Noorderslag aanstaande zaterdag. De producer uit Assen stond eind december al in de Melkweg op de TopNotch jubileum avond, maar dit weekend pakt hij nog wat grootser uit: hij komt met band. "We hebben voor het eerst met band gespeeld in De Wereld Draait Door. Dat was eigenlijk puur voor de gelegenheid. We doen niet veel optredens, omdat het lastig is om iedereen mee te krijgen."

Dat ligt voor de hand. SirOJ's debuutalbum Goed Ontmoet staat namelijk vol met artiesten die een eigen carrière hebben, waaronder Jiggy Djé, Hef, Zwart Licht en Dio. Op het moment is SirOJ druk in de weer met het nieuwe album van Dio. Samen met Reverse tekent hij voor het grootste deel van de beats. "Sommige beats maak ik thuis, maar we werken ook samen in de studio. Dat is nieuw voor mij. Daarnaast is dit album meer pop dan ik gewend ben."

Ondertussen werkt SirOJ aan nog een groot project: de soundtrack voor Rabat, de eerste speelfilm van Jim Tauihuttu en Victor Ponten, oprichters van Habbekrats. Het bureau maakte in het verleden veel videoclips voor hiphopartiesten, dus een samenwerking met de beatmaker lag voor de hand. "Het is een roadmovie over een reis van drie vrienden van Amsterdam naar Rabat", vertelt SirOJ. "De film gaat over vriendschap, en natuurlijk over de reis."

De film werd afgelopen zomer al geschoten en SirOJ is inmiddels aan het werk met de eerste montage. "Het is nog redelijk schetsmatig, en dat geldt ook voor mijn muziek. Het is een enorme uitdaging, want ik maak grotendeels beatloze muziek, meer gericht op sfeer." Rabat moet in juni in de bioscoop verschijnen.

SirOJ speelt zaterdag 15 januari op het 3VOOR12 podium tijdens Noorderslag in Groningen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12