Frans Vreeke zakelijk directeur Motel Mozaique Frans Vreeke zakelijk directeur Motel Mozaique

"Er komen zware tijden aan voor festivals"

, Atze de Vrieze

Frans Vreeke zakelijk directeur Motel Mozaique

"Er komen zware tijden aan voor festivals"

Atze de Vrieze ,

Frans Vreeke is de nieuwe zakelijk directeur van Motel Mozaique. De ervaren bestuurder zal Maarten van der Meer opvolgen, die kampt met gezondheidsproblemen.

"Er komen zware tijden aan voor festivals"

Frans Vreeke is de nieuwe zakelijk directeur van Motel Mozaique. De ervaren bestuurder zal Maarten van der Meer opvolgen, die kampt met gezondheidsproblemen. Vreeke was eerder directeur van Eurosonic Noorderslag en bekleedde als zelfstandig consultant interim directiefuncties bij onder meer Doornroosje in Nijmegen, LantarenVenster in Rotterdam en Patronaat in Haarlem. Harry Hamelink blijft verantwoordelijk voor de creatieve koers van het festival.

Vreeke staat een aantal flinke klussen te wachten. "Op de korte termijn hebben we locatieproblemen door het wegvallen van poppodium WATT en de verhuizing van LantarenVenster. De gemeente heeft nog altijd niet besloten wat ze met dat pand wil doen. De charme van Motel Mozaique is dat het altijd beschikt over locaties die dicht bij elkaar liggen."

De uitdagingen op lange termijn zijn vermoedelijk nog veel groter. Motel Mozaique is relatief sterk afhankelijk van subsidies. "Dat klopt, we krijgen subsidie van zowel het Rijk als de Gemeente, en beide moeten fors bezuinigen. Er komen lastige tijden aan voor festivals. Tegelijkertijd is Motel Mozaique wat betreft subsidies niet alleen afhankelijk van het cultuurbudget. Het festival richt zich ook op andere gebieden, zoals architectuur."

De kaartverkoop voor de komende editie loopt intussen naar wens, aldus Vreeke. Het festival vindt plaats van 7 t/m 10 april, met op het programma onder andere Belle & Sebastian, Lykke Li, The Coral en Jose Gonzales. "Het is niet zo'n knock-out als Lowlands, maar we hebben meer kaarten verkocht dan vorig jaar rond deze tijd."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12