Hooikoorts: Geen Kasabian, wel Moss en meer op Pinkpop

Volledige affiche bekend van Jan Smeets' 50-jarig jubileum

Redactie 3voor12 ,

Kasabian is er niet meer bij, maar Moss, Jonathan Jeremiah en The Bosshoss komen wel naar Pinkpop. Het voltallige programma is inmiddels bekend: Soundgarden, Bruce Springsteen, The Cure en Mumford and Sons waren dat al en op de persconferentie in februari werden o.a. toegevoegd: Linkin Park, Anouk, Keane, James Morrison, The Ting Tings, The Asteroids Galaxy Tour, the Specials, Seasick Steve en Babylon Circus, Mastodon, The Afghan Whigs, Ben Howard, Bombay Bicycle Club, Blood Red Shoes, Chase & Status en Paul Kalkbrenner. Het festival vindt dit jaar plaats van 26 tot 28 mei 2012 en Jan Smeets viert er zijn 50-jarig jubileum in de muziekbusiness.

Pinkpop-baas Jan Smeets viert 50-jarig jubileum, dagindeling onderaan

12 april:
Kasabian haakt af, maar Moss, Jonathan Jeremiah en The Bosshoss komen wel naar Pinkpop.

19 maart:
Miike Snow en Rival Sons komen ook. Het Snow-trio staat in de Converse-tent op Pinkstermaandag. Ook de Amerikaanse rockgroep Rival Sons speelt op Pinkstermaandag en wel op de 3FM-stage.

29 februari:
Het grootste deel van het programma is inmiddels bekend. Linkin Park, Anouk, Keane en James Morrison staan op het affiche, evenals Sharon Jones & The Dap-Kings, The Ting Tings, The Asteroids Galaxy Tour, Kasabian, The Specials, Seasick Steve en Babylon Circus. De Nederlandse inbreng is aangevuld met Racoon, The Kyteman Orchestra en Gers Pardoel. Daarnaast maken Mastodon, Kyuss Lives, The Afghan Whighs, The Hives, Ben Howard, the Wombats, Bombay Bicycle Club, Blood Red Shoes, Will and the People, Serena Pryne & The Mandevilles, Chase & Status en Paul Kalkbrenner hun opwachting. Lees over de persconferentie in dit artikel.

29 februari:
De eerste Nederlandse acts zijn bekend voor Pinkpop 2012: Giel Beelen maakte zojuist bekend dat Gers Pardoel er staat en dagblad Spits meldt de komst van Chef'Special. Dagblad De Limburger weet van de komst van de Duitse rockzanger Herbert Grönemeyer. 3voor12 limburg doet vandaag verslag van de persconferentie in Paradiso, waar vanaf 12.00 uur het grootste deel van het programma bekend gemaakt wordt.

28 februari:
Major Tom opent Pinkpop 2012. De Limburgse band won zondag de finale van de bandcompetitie Nu Of Nooit.

30 januari:

Ook Mumford and Sons doet Pinkpop aan. Dat vertelde Jan Smeets vanmorgen aan Giel Beelen.

16 januari:
Vanochtend maakte Giel Beelen op 3FM bekend dat ook The Cure naar Landgraaf komt.

19 december:
Ook Soundgarden is bevestigd voor Pinkpop. Dat maakte Jan Smeets vanmorgen bekend tijdens de uitzending van Giel op 3FM. twintig jaar geleden was de band ook al te zien op Pinkpop 1992.

27 november:
Bruce Springsteen keert terug op Pinkpop. Twee jaar na zijn eerste bezoek aan het festival keert hij terug naar Limburg, dit keer op de afsluitende dag, maandag 28 mei 2012. Het is de enige show van The Boss in de Benelux.

Het nieuws werd vandaag bekend gemaakt in Geleen, waar Jan Smeets zijn 50-jarig jubileum in de muziekbusiness vierde. De veteraan werd door concertorganisator Mojo verblijd met de Jan Smeets award. Smeets zal die vanaf nu elk jaar zelf uitreiken tijdens de Pinkpop persconferentie aan een artiest, band of instelling.

DAGINDELING:
Programma zaterdag:
Will and the People
The Afghan Whigs
Ben Howard
Major Tom
The Asteroids Galaxy Tour
The Ting Tings
Kyuss Lives
Kasabian
Anouk
The Cure (de headliner speelt een show van 2 uur)

Line-up zondag:
Bombay Bicycle Club
Sharon Jones and the Dap-Kings
Chase & Status
Mastodon
The Wombats
Racoon
Keane
Babylon Circus
The Kyteman Orchestra
Soundgarden
Linkin Park

Pinkstermaandag:
Serena Pryne & The Mandyvilles
Chef'Special
Paul Kalkbrenner
Blood Red Shoes
Herbert Grönemeyer
The Hives
Miike Snow
Rival Sons
James Morrison
Gers Pardoel
Seasick Steve
The Specials
Mumford and Sons
Bruce Springsteen & The E Street Band (2 uur)