Best of 3VOOR12 TV: Case Mayfield en Palio Superspeed Donkey

Twee van de mooiste sessies die 3VOOR12TV schoot op ITGWO 2011

Pepijn van Gils ,

Naast de Song van het Jaar verkiezing, maakte 3VOOR12TV ook een Best Of selectie uit alle concertregistraties die dit jaar werden gemaakt op o.a. London Calling, Pinkpop, Eurosonic en Lowlands. De hele maand december lichten we er een live-registratie uit om tijdens de donkere dagen van te genieten. Vandaag Case Mayfield en Palio Superspeed Donkey

Case Mayfield is een zwaarmoedige singer-songwriter die muzikaal het midden vormt tussen Damien Rice en Ray Lamontagne, maar tekstueel een stuk minder weeïg is. Mayfield is wars van clichés en veel minder gezapig dan het gros van de songwriters. Het woord "love" valt geen enkele keer, en wanneer Veerman in een liedje verhaalt hoe hij de radio aanzet en meezingt, blijkt het te gaan om zijn favoriete Waits-nummer Big in Japan. Hoogtepunten vormen het zware slotnummer en toegift Crooked Waits, waarin Veerman trillend zijn gitaar bespeelt. Bekijk hierionder het concert dat Mayfield gaf op Into The Great Wide Open 2011 terug.

Ook brak Palio superspeed Donkey dit jaar door. Collega Zwennes recenseerde hen op Into The Great Wide Open 2011: "Palio SuperSpeed Donkey is de beste rock-’n-roll band van het festival, echt. En de gemiddelde leeftijd van amper vijftien jaar heeft daar niets mee te maken. Nee, deze band staat als een huis. Niet op een saaie perfecte wijze, maar met branie, overgave, humor en heel heel sterke liedjes."  Voorafgaand aan het concert speelden zij een akoestische sessie op het 3VOOR12 Sessie podium. Bekijk het optreden hieronder terug.