Programma compleet voor 3VOOR12 podium op Motel Mozaïque Programma compleet voor 3VOOR12 podium op Motel Mozaïque

Agnes Obel, The Coral, Alexi Murdoch e.a. op sessie in de Katrina kerktent

, Redactie 3VOOR12

Programma compleet voor 3VOOR12 podium op Motel Mozaïque

Agnes Obel, The Coral, Alexi Murdoch e.a. op sessie in de Katrina kerktent

Redactie 3VOOR12 ,

3VOOR12 is zoals ieder jaar weer volop aanwezig op het Rotterdamse festival Motel Mozaique. Ook dit jaar hebben we een eigen 3VOOR12 podium. Het 3VOOR12 podium is te vinden in de Katrina kerktent in het festivalhart, Plaza Mozaïque.

Agnes Obel, The Coral, Alexi Murdoch e.a. op sessie in de Katrina kerktent

3VOOR12 is zoals ieder jaar weer volop aanwezig op het Rotterdamse festival Motel Mozaïque. Ook dit jaar hebben we een eigen 3VOOR12 podium. Het podium is net als vorige jaren te vinden in de Katrina kerktent in het festivalhart, Plaza Mozaïque.

3VOOR12 neemt op vrijdag en zaterdag een aantal bijzondere sessies op. De optredens zijn vrij toegankelijk voor iedereen. De sessies beginnen op vrijdag om 16.00 en op zaterdag al om 11.00 uur. De sessies duren twintig minuten en beginnen op het hele uur. Deze tijden zijn nog onder voorbehoud. Na afloop zijn alle sessies terug te vinden op 3VOOR12TV. Daar kun je nu nog steeds de sessies en concertopnames van de afgelopen jaren terugkijken. De afgelopen jaren deden onder andere Mumford & Sons, Fool's Gold, Loney Dear en Health.


Update:

Er zijn twee nieuwe namen bekend voor de gratis toegankelijke 3VOOR12 sessies, namelijk Villagers en Beardyman. Daarnaast is het tijdschema voor de zaterdag ook bekend. Hiermee is het programma van de 3VOOR12 sessies in de Katrina kerktent compleet.

Tijdschema Vrijdag

16.00 Agnes Obel
De Deense, in Berlijn woonachtige zangeres Agnes Obel bracht eind 2010 het bejubelde album Philarmonics uit en wordt vergeleken met vakgenoten als Ane Brun, Tori Amos en Feist. De pianogedreven liedjes doen veel harten sneller kloppen. Niet vernieuwend, maar wel erg goed.

17.00 Alexi Murdoch
De Britse singer/songwriter leidt een druk leven in New York, maar schrijft zijn songs in een klein huisje aan de westkust van Schotland. De songs van zijn debuut werden gebruikt in talloze televisieprogramma's en commercials en zijn nieuwe plaat Towards The Sun komt in april uit.

18.00 James Vincent McMorrow
Songwriter James Vincent McMorrow imponeerde als invaller op London Calling  en later ook op Eurosonic met folksongs die aan Bon Iver en Patrick Watson herinneren. De Ier heeft aan zijn breekbare stem en gitaarspel genoeg om een muisstil publiek aan zich te binden.

19.00 Pien Feith
Ze was jarenlang de folky singer-songwriter met de karakteristieke donkere stem én de onvervulde belofte. Nu is bijna alles anders bij Pien Feith. Gewapend met een beste band en sterk debuutalbum, waarop de folk is ingeruild voor elektronica en pop, steekt ze Róisín Murphy naar de kroon.


Tijdscema Zaterdag

11.00 Geneve
Geneve is een speciaal voor Motel samengestelde band, die psalmen voorziet van een nieuw arrangement en dat live gaat spelen. Geneve bestaat uit Gerrit (oprichter Bonne Aparte, nu Herrek), zijn  vrouw (ook Herrek) en zijn broer Arend Jan die in LPG zit. Hun aanpak is vrij revolutionair voor de Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk waarvan ze lid zijn.

12.00 Josh T. Pearson
Tien jaar duurde het voordat Josh T. Pearson de opvolger van The Texas-Jerusalem Crossroads af had, maar het was het waard. Toen speelde hij nog met Lift To Experience, die formatie viel uit elkaar en dus is het net verschenen Last Of The Country Gentlemen eigenlijk pas het solo-debuut van de Texaan. Opgenomen op tape in twee nachten in Berlijn en ook te beluisteren op de MoMo Luisterpaal.

13.00 Architecture In Helsinki
Het Australische Architecture In Helsinki bestond bij de start in 2000 uit acht muzikanten, inmiddels zijn daar vijf multi-instrumentalisten van over. De indiepop-groep uit Melbourne brengt deze week het vierde album Moment Bends uit en zit midden in een grote Europese tournee.

14.00 Josh Ritter
Tien jaar gelden bracht Ritter zijn eerste album uit en sindsdien heeft hij al veel verschillende paden bewandeld. Van garagerock tot country en rock. Ritter is een verhalenvertellen met zijn poetische teksten. Binnenkort komt er dan ook een roman uit.

15.00 The Bees
Britse psych-pop band uit Isle of Wight. The Bees heeft verschillende stijlen en invloeden van garage rock tot country en jazz. In 2007 stonden ze al op Motel Mozaïque en nu zijn ze terug met een nieuwe plaat, Every Step's A Yes. Waar onder andere de catchy single I really need Love op staat.

16.00 The Coral
Deze Engelse band is al aan de zevende langspeler toe. De eerste van The Coral werd in 2002 genomineerd voor een Mercury Music Prize. Op de zevende laat de vijfkoppige groep zich weer van zijn beste kant zien en horen we dus de veelgeprezen mix van country, jaren '60 psychedelia en folk-rock.

17.00 Villagers
Villagers bracht vorig jaar de debuutplaan Becoming A Jackel uit en werd daarmee genomineerd voor een Mercury Music Prize. Villagers maakt melancholische folkpop en haalt inspiratie uit muziek van artiesten als Elliot Smith en Bright Eyes.

18.00 Beardyman
Deze tweemalige ‘UK Beatboxer Champion’ wordt door BBC ook wel ‘King of Sound and Ruler of Beats’ genoemd. Op het podium combineert de Londense Darren Foreman zijn beatboxing skills met live looping technologie hetgeen resulteert in abstracte geimproviseerde DJ-sets.

19.00 Das Pop
Wie houdt er niet van Das Pop? De Gentse popgroep brengt op 8 april het vierde album The Game uit en daarmee is het spel weer vol op de wagen. Beware of The Black Juggler!


Meer namen volgen nog. Veel van deze artiesten zijn te beluisteren op de speciale Motel Mozaïque Luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12